COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost găsit medicamentul care poate salva viața bolnavilor de COVID-19

A fost găsit medicamentul care poate salva viața bolnavilor de COVID-19

Un medicament ieftin și disponibil pe scară largă, numit dexametazonă, poate salva viața pacienților bolnavi grav de coronavirus de tip nou.

Un grup de experți din Marea Britanie spun că tratamentul cu steroizi, în doze mici, a redus rata de deces cu aproximativ o treime în rîndul pacienților cu cele mai grave cazuri de infecție cu Covid-19, scrie Reuters.

Rezultatele studiului, descrise ca o „descoperire majoră” de către oamenii de știință din Marea Britanie, care au condus studiul clinic cunoscut sub numele de „Recovery/Vindecare”, indică faptul că medicamentul ar trebui să fie inclus imediat în tratamentul standard la pacienții Covid-19.


„Acesta este un rezultat care demonstrează că dacă pacienților Covid-19 conectați la aparate de respirație asistată li se administrează dexametazonă, aceștia vor avea șanse mai mari de supraviețuire iar rata mortalității va fi mult mai scăzută”, a declarat profesorul de la Oxford University, Martin Landray, care a condus echipa de experți.

Peter Horby, co-autorul studiului, a declarat că dexametazona - un steroid generic utilizat pe scară largă în tratamentul altor boli pentru a reduce inflamația - este „singurul medicament care pînă acum a arătat că poate reduce riscul de mortalitate - și îl poate reduce semnificativ”.

Cercetătorii estimează că, dacă medicamentul ar fi fost disponibil în Marea Britanie de la începutul pandemiei de coronavirus, s-ar fi putut salva pînă la 5.000 de vieți. Prețul său mic ar putea fi, de asemenea, un beneficiu enorm în țările sărace care se confruntă cu un număr mare de pacienți cu Covid-19.

În prezent, nu există tratamente sau vaccinuri aprobate pentru Covid-19, boala cauzată de noul coronavirus care a ucis peste 431.000 de oameni, la nivel global.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load