China va scăpa de ceața deasă, amestecată cu fum cu ajutorul acestui turn

China va scăpa de ceața deasă, amestecată cu fum cu ajutorul acestui turn

Pentru a rezolva problema smogului din China, cercetătorii au testat lîngă oraşul Xian un nou turn care absoarbe praful nociv. Acesta a reuşit să reducă poluarea aerului cu 15%.


Poluarea aerului este probabil cea mai mare problemă de mediu a Chinei. Smogul duce la demenţă, Alzheimer sau chiar moarte, astfel introducerea tehnologiei care să purifice aerul este critică, scrie Futurism.


China a implementat mai multe schimbări şi a lansat mai multe proiecte pentru a aborda problema poluării aerului. În 2017, China a închis 40% dintre fabricile care nu au reuşit să se încadreze în standardele de emisie de carbon şi a anunţat un plan prin care interzice maşinile non-electrice. În octombrie 2016, artistul olandez Daan Roosegaarde a adus în Beijing un turn de şapte metri care purifică aerul. Turnul lua aerul poluat şi îl elibera curat.


Aceeaşi idee a fost şi în spatele noului turn de 100 de metri, care deţine recordul în ceea ce priveşte dimensiunea. Acesta a fost construit de cercetătorii de la Institutul de Mediu al Pămîntului din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe. După cîteva luni, oamenii de ştiinţă au observat că turnul a îmbunătăţit calitatea aerului pe o arie de 10 kilometri pătraţi de lîngă oraşul Xian şi a produs 10 milioane de metri cubi de aer curat pe zi. Pînă acum, poluarea aerului a fost redusă cu 15%.


Spre deosebire de turnul olandezului şi de altele construite în Beijing, noul turn foloseşte o altă metodă de purificare a aerului.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load