A fost anunțată data alegerilor parlamentare anticipate în Ucraina

A fost anunțată data alegerilor parlamentare anticipate în Ucraina

Alegerile parlamentare anticipate în Rada Supremă a Ucrainei vor avea loc la 21 iulie. Anunțul a fost făcut de către liderul Partidului Radical, Oleg Liașko, în urma întîlnirii șefilor fracțiunilor parlamentare cu președintele ucrainean, Vladimir Zelenski.


Potrivit surselor citate de lenta.ru, Liașko ar fi declarat ferm: „Decretul va fi pronunțat mîine. Alegerile vor avea loc la 21 iulie”. Liderul radicalilor a subliniat, de asemenea, că „nu este timp pentru a tărăgăna cu alegerile”.


Totodată, Liașko a mai adăugat că noul președinte, Vladimir Zelenski, îl va chema pe speakerul Radei Supreme, Andrei Parubi, să convoace o ședință extraordinară a parlamentului pentru a discuta noua lege electorală.


Cu toate acestea, vice-speakerul Radei Supreme, Irina Gherașcenko, a menționat că alegerile anticipate ar putea avea loc și la data de 28 iulie, întrucît președintele va fixa data alegerilor urmărind ca acestea să se desfășoare într-o zi de duminică.


La 20 mai, în cadrul ceremoniei de învestire, Zelenski a anunțat dizolvarea Radei Supreme. De asemenea, acesta a cerut demisia guvernării, cît și abolirea imunității parlamentare, dar și adoptarea legii privind îmbogățirea ilegală. Pentru toate aceste cerințe, noul președinte a oferit o perioadă de două luni. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load