COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost amînată noaptea Muzeelor 2020

A fost amînată noaptea Muzeelor 2020

Ediţia de anul acesta a Nopţii Muzeelor va avea loc pe 14 noiembrie, potrivit unei propuneri a organizatorilor europeni.

Iniţial, Noaptea Muzeelor a fost programată pentru 16 mai, dar evenimentul a fost amînat din cauza crizei provocate de noul coronavirus, transmite mediafax.ro.

"Pandemia declanşată de COVID-19 a determinat organizatorii europeni ai Nopţii Muzeelor să modifice data de organizare a ediţiei 2020. Propunerea este pentru data de 14 noiembrie 2020", se arată într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a ediţiei romîneşti a evenimentului cultural.


Noaptea Muzeelor este organizată în mod tradiţional în sîmbăta cea mai aporopiată de data de 18 mai, cînd este marcată Ziua Internaţională a Muzeelor. Anul acesta, evenimentul era programat pe 16 mai.

Iniţiata de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, manifestarea adună mii de muzee şi instituţii culturale din zeci de ţări europene care îşi păstrează deschise porţile în aceeaşi noapte.

Ediţia de anul trecut a Nopţii Muzeelor a atras peste 1 milion de vizitatori la nivel naţional şi a propus publicului expoziţii în diferite instituţii muzeale, intervenţii şi experienţe artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte.

În Romînia, evenimentul este organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din Romînia, membru în conducerea celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load