COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A făcut 35 de ani de închisoare fiind nevinovată

A făcut 35 de ani de închisoare fiind nevinovată

O femeie care a petrecut 35 de ani de închisoare pentru omor deşi nu a comis fapta a fost exonerată cu ajutorul probelor ADN de pe o țigară de la locul crimei şi va primi 3 milioane de dolari într-o soluționare parțială a unui proces pe drepturi civile, a declarat avocatul ei.

Cathy Woods, în vîrstă de 68 de ani, va continua să lupte pentru daune suplimentare şi faţă de foștii detectivi pe care îi acuză că a constrîns-o să dea mărturii fabricate în timp ce era pacientă la un spital de psihiatrie din Louisiana în 1979, potrivit avocatului său, Elizabeth Wang.

Woods, care acum locuiește cu rudele în apropierea orașului Anacortes, Washington, este femeia cu cea mai lungă încarcerare pe probe false din istoria SUA, potrivit Registrului Național al Exonerațiilor.


„Nu există nicio sumă de bani care să compenseze ceea ce a îndurat femeia. Doamna Woods era psihotică și nu ar fi trebuit să fie interogată de detectivii care investigau crima din 1976 a tînărului de 19 ani, Michelle Mitchell”, a spus Wang. Comisia din Washoe a votat marți în unanimitate pentru a i se plăti deocamdată 3 milioane de dolari pentru soluționarea unei porțiuni din procesul federal.

Un proces separat depus împotriva statului la începutul acestei luni va continua și el, a spus Wang, conform unei noi legi din Nevada, care a intrat în vigoare în acest an unde le permite celor condamnați în mod greșit să solicite daune civile de pînă la 3,5 milioane de dolari, notează abcnews.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load