Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A apărut cadoul hackerilor de sărbători

2 ian. 2020,, 23:00   Externe
2580 0

Sărbătorile sînt cel mai bun prilej pentru a trimite urări apropiaților, colegilor, cunoscuților. S-a dus însă vremea cărților poștale și a urărilor făcute în mod direct, pentru că acum majoritatea comunicărilor de sărbători se realizează în lumea virtuală. Pericolele pîndesc însă la tot pasul și a apărut chiar și un virus ascuns în felicitările virtuale de Crăciun!

„Virusul de Crăciun” sau mai exact programul malware se răspîndește mai ales prin intermediul email-urilor infectate, astfel că sînt expuse mai ales persoanele din mediile corporatiste sau categoriile de vîrstă care mai comunică în acest mod, în defavoarea rețelelor sociale, scrie noi.md cu referire la Libertatea.ro.

Nu este exclusă însă propagarea virusului prin telefoanele și tabletele care rulează Android și iOS, dar în acest caz sînt șanse ca utilizatorul să nu fie afectat. El va propaga îmsă infecția, dacă alege să trimită invitațiile mai departe. Și asta pentru că virusul special împachetat pentru Revelionul 2019-2020 vizează în special dispozitivele care rulează Windows.

La utilizator ajunge un e-mail marcat ca „Petrecerea de Crăciun”, „Petrecerea de Crăciun săptămîna viitoare”, „Meniul petrecerii”, „Programul de sărbători, „Petrecerea de Revelion” sau altceva similar. E un simplu document Word atașat care la prima vedere pare inofensiv. Este însă împachetat cu noul „Troian Emotet”. SĂ

Odată instalat, Emotet poate face orice: descarcă mai multe programe malware, fură informații confidențiale, cum ar fi parole sau numere de cont, obține acces la contul tău bancar online sau configurează computerul să efectueze atacuri la indicațiile hackerului. Un lucru pe care îl va face cu siguranță malware-ul este să fure lista ta de contacte și să le trimită tuturor celor de pe ea mai multe e-mailuri infectate.


Troianul „Emotet” nu infectează Mac-urile, dar se pot atașa la aceste e-mailuri alte forme de malware. În nici un caz nu activați editare sau conținut pe documentele Word care sînt atașate la e-mailuri, pentru că se pot citi și fără a fi necesară editarea.

Utilizați unul dintre cele mai bune programe software antivirus, multe dintre ele fiind chiar gratuite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?