A ajuns unul din cei mai bogați oameni din lume datorită unei scrisori pierdute

A ajuns unul din cei mai bogați oameni din lume datorită unei scrisori pierdute

Scott Farguhar este cel mai bogat om din Australia care are sub 40 de ani și unul dintre cei mai bogați 500 de oameni din lume, deținînd o avere de peste 5 miliarde de lire sterline.

Bărbatul a povestit că nimic din ce i s-a întîmplat nu ar fi fost posibil dacă serviciul poștal nu ar fi pierdut în anul 1998 o scrisoare care trebuia să ajungă la el.  

Scott avea 18 ani și era pe cale să se alăture uneia dintre cele mai importante instituții militare din țară. După absolvirea ei, el ar fi ajuns ofițer în armata australiană, potrivit mirror.co.uk. Dar o scrisoare prin care Academia Militară îi oferea un post a fost pierdută la poștă. Cînd scrisoarea a ajuns, pînă la urmă, la familia lui Scott, acesta alesese deja să meargă la Universitatea New South Wales din Sydney.

Acolo Scott l-a cunoscut pe Cannon-Brookes, cel care avea să-i devină partener de afaceri. Cei doi au înființat compania de software Atlassian în anul 2002, cu un împrumut de 5.000 de lire sterline de la bancă. Doisprezece ani mai tîrziu, ei au devenit milionari. Compania lor are clienți ca NASA, Tescla și SpaceX și este evaluată la 25 de bilioane de dolari. „Dacă acea scrisoare ajungea mai devreme, istoria putea să arate diferit”, a spus Scott pentru BBC. 
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load