COVID-19 în MOLDOVA

40 de condamnări la închisoare pe viață

40 de condamnări la închisoare pe viață

Un tribunal din Turcia a condamnat luni la 40 de pedepse cu închisoarea pe viaţă un uzbek găsit vinovat de comiterea unui atentat soldat cu 39 de morţi într-o discotecă din Istanbul în noaptea de Anul Nou în 2017, relatează Agerpres.

Abdulkadir Masharipov, al cărui proces a început la sfîrşitul lui 2017, a primit în total 40 de condamnări la detenţie pe viaţă, cîte una pentru cele 39 de persoane ucise, dintre care 27 erau străini, şi una pentru întregul atac, revendicat de gruparea Stat Islamic (SI), conform agenţiei oficiale de presă Anadolu.

Atacul, care a avut loc în clubul de noapte de lux Reina, pe malul Bosforului, a făcut, de asemenea, aproape 80 de răniţi. Arestat la două săptămîni după atentat, Abdulkadir Masharipov a recunoscut că a fost autorul atacului.


Însă la o audiere în cadrul procesului său în februarie 2019, el a revenit asupra mărturisirii sale, afirmând că nu a comis atacul şi că nu el era individul cu un Kalaşnikov în mînă văzut în acel moment.

Atentatul din clubul de noapte Reina a fost primul din Turcia revendicat direct de Stat Islamic, chiar dacă Ankara a acuzat gruparea jihadistă şi de alte atacuri.

Discoteca Reina a fost parţial demolată în mai 2017, la ordinul municipalităţii din Istanbul, pentru încălcarea regulilor de urbanism, fără să se mai fi redeschis de atunci.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load