COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

300 de persoane arestate în timpul unui protest în Hong Kong

300 de persoane arestate în timpul unui protest în Hong Kong

Aproape 300 de persoane au fost arestate de poliţia din Hong Kong, duminică, în timpul manifestaţiilor organizate în semn de protest faţă de amînarea alegerilor legislative, relatează AFP,citată deAgerpres.

Aceste alegeri urmau să aibă loc duminică şi să permită reînnoirea Consiliului legislativ (Legco, Parlament). Este unul dintre puţinele scrutine în cadrul cărora cetăţenii din Hong Kong au dreptul să voteze.


Şefa executivului local, Carrie Lam, numită de Beijing, a anunţat la 31 iulie amînarea cu un an a acestor alegeri din cauza epidemiei de coronavirus, stîrnind furia opoziţiei.

Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi duminică în cartierul Kowloon pentru a contracara apelurile la manifestaţii lansate pe internet.

Amintim că ieri, 06 septembrie, zeci de mii de persoane din Belarus au manifestat din nou, la Minsk, pentru a denunţa realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care se confruntă de aproape o lună cu o mişcare de protest fără precedent.

Zeci de manifestanţi au fost arestaţi pe marginea demonstraţiei opoziţiei, care contestă realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, potrivit grupului pentru apărarea drepturilor omului Viasna. Potrivit ONG-ului, 37 de persoane au fost arestate în cursul acestei manifestaţii.

Manifestaţii fără precedent împotriva omului forte de la Minsk, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, au izbucnit în urma alegerilor de la 9 august al căror rezultat oficial este contestat de opoziţie.

La 5 septembrie, agenți în civil, mascați, au pătruns într-o universitate din Minsk și au reținut mai mulți studenți.

Joi, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Belarus a apărut informația că președintele Aleksandr Lukașenko și ministrul de interne Iuri Karaev ar fi anunțați în căutare internațională pentru „crime de război”. Capturi de ecran cu aceste informații au apărut pe site-urile de știri Nasha Niva și Belsat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load