X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

10 copii genii din toate timpurile

13 apr. 2020,, 01:30   Externe
4280 0

Mulți dintre copiii genii pe la 21 de ani simt că viața s-a încheiat. Totuși, aceşti copii demonstrează prezența unor astfel de abilități, care la majoritatea dintre noi nu apar pe tot parcursul vieţii, relatează www.curiosity.discovery.com.

10. Maria Agnesi
Maria Agnesi s-a născut la Milano în 1718, cînd femeile nu prea erau admise în comunitatea ştiinţifică. Dar ea era altfel: vorbea cîteva limbi în copilărie şi ținea discursuri ştiinţifice înaintea prietenilor tatălui său. La 20 de ani, ea a publicat o parte din cursurile sale de filozofie, cu toate acestea, cea mai importantă lucrare de analiză matematică, a fost publicat doar cînd Maria a împlinit 30 de ani.

9. Carl Friedrich Gauss
Înainte de 1777 (data naşterii lui Gauss), matematica nu a fost aşa cum o cunoaştem astăzi. La vîrsta de trei ani Gauss a început să facă unele calcule matematice, mai tîrziu, în şcoala elementară, el rapid şi uşor aduna în minte mai mult de 100 de cifre. Gauss a continuat să studieze matematica şi a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea algebrei şi teoriei numerelor.

8. Paul Erdos
Un copil din Ungaria, în anii 1910, el a avea capacități uimitoare. Atunci cînd Paul a trecut pragul de 20 de ani, abilităţile sale în matematică erau ăe invidiat, la aceasta varsta, el a susținut doctoratul în aceasta disciplină. Pînă la sfîrşitul vieţii lui, Erdos a fost unul dintre cei mai influenți matematicieni, a publicat mai mult de o mie de articole

7. William Rowan Hamilton
Hamilton știa 14 limbi. El s-a născut în 1805 în Dublin, şi la vîrsta de 16 ani studia matematica superioară. El a petrecut cea mai mare parte din viață studiind optica, dar cea mai importantă lucrare a sa a fost consacrată algebrei și quaternionului, sistem de numărare, care astăzi stă la baza graficii pe calculator, fizicii cuantice și algebrei vectoriale.


6. Kim Un Yong
Cu nivelul IQ de aproximativ 210, Kim Un Yong a început să studieze programele universitare de la vîrsta de 3 ani, în momentul în care marea majoritate dintre noi se jucau cu alfabetul magnetic. Coreeanul Kim rezolva ecuaţii complexe, scria poezii şi vorbea mai multe limbi ceea ce l-a ajutat să obţină doctoratul.

5. Jean Piaget
Piaget a publicat prima lucrare ştiinţifică în 1906, cînd avea 10 ani. Piaget observa cum cresc copiii, devin adulți, cum cunosc lumea și se dezvoltă. despre lume şi de a dezvolta. Concluziile sale au schimbat punctul de vedere al societăţii asupra copiilor și copilăriei, arătînd cît de importantă este această perioadă de viaţă a fiinţei umane.

4. John von Neumann
Fiind maghiar de origine, la vîrsta de 8 ani, John putea memora pagini întregi din cartea de telefoane. Von Neumann s-a ocupat de tainele mecanicii cuantice, și lega comportamentul uman de teoria jocului.
El a mers chiar mai departe şi a devenit o persoană-cheie în dezvoltarea de bombe atomice si cu hidrogen, în plus, el a devenit primul şi cel mai influent designer de calculator.

3. Akrit Jaswal
De la vîrsta de 5 ani băiatul îl citea cu pasiune pe Shakespeare. Astăzi, Akrit spune că și-a concentrat toate eforturile pentru a găsi remediu pentru cancer. Akrit, acum un adolescent, este student la universitate.

2. William James Sidis
Poate că este o legendă, dar se zice că William James a avut un IQ de la 250 la 300, şi putea citi înainte de a fi împlinit 2 ani. William s-a născut în 1898, el a vorbit mai multe limbi, a fost un geniu matematic, a fost admis la Harvard la vîrsta de 11 ani şi a devenit un profesor înainte de a împlini 20.

1. Blaise Pascal
Blaise Pascal a trăit doar 39 de ani, cu toate acestea, francezul, născut în secolul al 17-lea, a folosit aceste patru decenii de viață la maxim, pentru că el a avut un "început devreme". La vîrsta de 12 ani a început să se ocupe cu probleme complexe și sa demonstreze teoreme geometrice. La 16 ani el a creat teorema lui şi a fost un matematician remarcabil. El a inventat chiar şi primul calculator mecanic la vîrsta de 19 ani, care a fost numit Pascaline. Cu timpul, Pascal a depășit limitele matematicii, el a devenit un filozof, teolog și scriitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?