1 milion de americani anunță că vor să ia cu asalt așa-numita zonă 51

1 milion de americani anunță că vor să ia cu asalt așa-numita zonă 51

Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii i-au avertizat pe cetățenii americani să renunțe la planul de a ”lua cu asalt” vestita Zona 51 - așa cum anunță un eveniment creat pe Facebook la care și-a anunțat implicarea 1 milion de oameni.


Zona 51 este una dintre cele mai secrete baze ale Armatei Americane situată lîngă lacul Groom Lake, din comitatul Nye, statul Nevada și de-a lungul timpului a devenit o sursă inepuizabilă de teorii ale conspirației, mulți americani fiind convinși că aici se află ascunși extratereștri.


Totul a început ca o glumă, notează BBC. Peste un milion de americani au răspuns că participă la un eveniment creat pe Facebook prin care se îndemna la luarea cu asalt a bazei secrete din Nevada, care ”ar adăposti extratereștri”. Evenimentul va avea loc pe 20 septembrie.


Postarea are mii de comentarii, fiind greu de anticipat cîte sînt glume și cîte sînt serioase: ”Putem să ne mișcăm mai repede decît gloanțele lor” sau ”Haideți să vedem extratereștri” sînt doar două exemple.


Un purtător de cuvînt al Forțelor Aeriene ale SUA a declarat pentru Washington Post că Forțele Aeriene sînt gata să protejeze America și bazele ei și că îi avertizează pe cetățeni să nu mearga la baza militară.


”Zona 51 este o bază activă de pregătire pentru US Air Force și îi descurajăm pe cei care vor să intre în baza unde pregătim forțe armate americane”, a precizat purtătorul de cuvînt.


Misterele în jurul bazei militare a plecat de la o serie de legende și mituri urbane, alimentate și de industria cinematografică, potrivit cărora guvernul american a capturat și studiat extratereștri și ascunde populației aceste lucruri. Este comparat cu un alt loc devenit important pentru amatorii de conspirații - Roswell.


Teorii ale conspirației despre bază au luat naștere în 1989 cînd un bărbat pe nume Bob Lazar a spus, fără vreo dovadă, la o televiziune americană că este un om de știință care a lucrat în Zona 51. Zona 51 a fost exploatată de filme ca Ziua Independenței sau Dosarele X.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load