TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Rusia își recheamă ambasadorul din SUA

Ambasadorul Federației Ruse în SUA, Anatoli Antonov, va pleca pe 20 martie la Moscova pentru consultații privind relațiile bilaterale.

Potrivit tass.ru, acest lucru este relatat în declarația, publicată miercuri pe Facebook de Ambasada FR la Washington.

„Ambasadorul Rusiei în SUA A.Antonov pleacă la 20 martie la Moscova pentru consultări. În cadrul întrevederilor, în MAE al Rusiei și alte instituții se prevede să se discute modalitățile de îmbunătățire a relațiilor ruso-americane, aflate în criză”, au menționat reprezentanții misiunii diplomatice ruse.

Criza în relațiile dintre SUA și Rusia este o consecință a politicii conștiente și intenționate a Washingtonului, a specificat Ambasada FR în SUA.

„Situația creată este rezultatul politicii intenționate a Washingtonului, care, în ultimii ani, a dus în mod conștient cooperarea bilaterală în impas. Orientarea neconstructivă a administrației americane în raport cu țara noastră nu corespunde intereselor Rusiei și ale Statelor Unite, iar unele declarații negîndite ale liderilor americani supun relațiile deja excesiv de confruntătoare unui risc de prăbușire”, a menționat misiunea diplomatică.


Potrivit declarației Ambasadei, partea rusă se pronunță pentru stabilirea unui dialog între Moscova și Washington, reieșind din faptul că legăturile bune și pragmatice sînt în interesul ambelor popoare. „Optăm pentru stabilirea unui dialog între cei doi membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU care au o responsabilitate deosebită pentru pacea și securitatea internațională”, a menționat misiunea diplomatică a FR în SUA.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load