COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Virusul ucigaș: Primul caz confirmat în Elveția, cazuri noi în Franța și Germania

Virusul ucigaș: Primul caz confirmat în Elveția, cazuri noi în Franța și Germania

Un bărbat în vîrstă de 70 de ani este prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus Covid-19 în Elveția, a anunțat, marți, Biroul Federal pentru Sănătate Publică (FOPH) al țării, scrie CNN.

Bărbatul provine din cantonul Ticino, regiune situată la granița cu Italia. Totodată, acesta a călătorit în Lombardia la mijlocul lunii februarie. Bărbatul a fost internat în spital și a fost izolat. „Deocamdată, starea lui de sănătate este bună”, a declarat un purtător de cuvînt al FOPH.

Două cazuri noi în Franța


Este vorba de „o tînără chineză venită din China pe 7 februarie, care este internată la Paris pentru supraveghere şi care merge foarte bine”, a precizat profesorul Jérŕ´me Salomon, directorul general din Ministerul Sănătăţii, transmite NOI.md cu referire la Agerpres.

Tînăra a fost testată pozitiv la noul coronavirus, a precizat el.

Al 14-lea caz este „al unui francez care s-a întors din Lombardia (Italia) şi care este în prezent spitalizat în Auvergne-Rhône-Alpes” într-o regiune la graniţa cu Italia, a adăugat profesorul Salomon.

Un caz nou în sudul Germaniei

Autorităţile germane au confirmat marţi seara primul caz de coronavirus în landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei, după ce un un bărbat în vîrstă de 25 de ani care a fost recent la Milano a fost testat pozitiv.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Sănătăţii din land a anunţat că bărbatul, care probabil s-a infectat în timpul unei vizite în Italia, au contactat autorităţile germane după ce a avut simptome asemănătoare gripei.

În Germania au fost confirmate 17 cazuri cu noul virus pînă acum.

Algeria confirmă primul caz de coronavirus

Totodată, Algeria a confirmat primul caz de coronavirus, cel al unui cetăţean italian care a ajuns în ţară pe 17 februarie, a transmis televiziunea de stat.

Bărbatul fost plasat în carantină, a anunţat televiziunea de stat, care a citat Ministerul Sănătăţii din Algeria.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load