Victoria Nuland a fost inclusă în lista neagră a Rusiei

Victoria Nuland a fost inclusă în lista neagră a Rusiei

Subsecretarul de Stat al SUA pentru afaceri euroasiatice, Victoria Nuland, a fost inclusă în lista neagră a Rusiei. Autorităţile de la Moscova au refuzat să-i acorde oficialului american viză.


Astfel, ea a ratat participarea la o conferinţă internaţională desfăşurată în Rusia în perioada 20-21 mai. Informaţia privind interdicţia subsecretarului de Stat al SUA în Rusia a ieşit la iveală în preajma forumului, după ce şeful Consiliului rus pentru afaceri internaţionale, Andrei Kovtunov, a contactat Ministerul de Externe de la Moscova în legătura cu această problemă.


Responsabili ai instituţiei au comunicat atunci că nu va fi acordată viză pentru diplomatul american şi că organizatorii n-ar trebui să se bazeze pe participarea ei la eveniment. Victoria Nuland se numără printre autorii sancţiunilor impuse de SUA împotriva Rusiei.


Tot ea a susţinut în Congres iniţiativa privind înăsprirea măsurilor punitive. În semn de răspuns, Moscova a inclus-o în lista neagră, care niciodată nu a fost publicată integral.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load