COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UNICEF livrează peste 200 de mii de litri de dezinfectanți și săpun lichid

UNICEF livrează peste 200 de mii de litri de dezinfectanți și săpun lichid

Începînd cu această săptămînă, toate școlile din Republica Moldova vor primi dezinfectanți și materiale de igienă oferite de UNICEF cu sprijinul financiar din partea USAID.

Peste 68.000 de litri de săpun lichid, 454.000 de bucăți de săpun solid și peste 136.000 de litri de dezinfectant lichid pentru mîini vor fi livrate școlilor și grădinițelor din țară. În total, peste 2.600 de instituții de învățămînt, care includ aproape 23 de mii de clase și grupe vor beneficia de aceste produse, care vor satisface necesitățile pentru o perioadă de trei luni.

Produsele de igienă vor fi livrate în două tranșe. Circa o treime din întreaga cantitate va ajunge în școli și grădinițe pînă la 28 august, iar restul - pînă la finele lunii septembrie.


În prezent, reprezentanții a 31 organe locale de specialitate din domeniul învățămîntului au recepționat produsele de dezinfectare și igienă. Pînă la data de 28 august, în toate direcțiile raionale de învățămînt vor fi distribuite produsele de igienă de primă necesitate și dezinfectanți.

Donația face parte din Programul de prevenire și răspuns la COVID-19, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Asistență Internațională (USAID) și implementat de UNICEF Moldova. Proiectul face parte din asistența de 2,2 milioane USD oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a stopa răspîndirea COVID-19 în Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load