Un vînător din Sîngerei și-a pierdut viața după ce a fost împușcat

Un vînător din Sîngerei și-a pierdut viața după ce a fost împușcat

Vînătoare cu final tragic în satul Nicolaevca, raionul Sîngerei. Un bărbat de 49 de ani a murit după ce arma unui coleg s-a descărcat accidental.


Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, totul s-a întîmplat în timp ce bărbaţii se urcau în automobil pentru a se întoarce acasă.


"Cazul a avut loc la ora 10:25 de minute din momentul cînd persoanele date au decis să încheie vînătoarea. În momentul cînd se mobilizau pentru a pleca acasă o persoană urcată deja în automobil, iar alta urma deja să urce, din neatenţie a atins cureaua armei de vînătoare care s-a agăţat de o piesă a automobilului şi respectiv s-a deschis focul. Din analiza preventivă, se confirmă faptul că focul nu a fost de la distanţă, iar restul detaliilor urmează să fie cercetate.


Pe baza cazului respectiv a fost deschisă o cauză penală pe baza art. 149 care vizează lipsirea de viată prin imprudenţă şi se pedepseşte pe un termen de închisoare de pînă la 3 ani. Persoana care se face vinovată a fot reţinută şi urmează ca organele de urmărire penală să ia măsurile cuvenite în privinţa acestuia. Menţionăm că toţi posesorii de arme aveau actele în regulă" a declarat Marin Maxian, seful Direcţiei de Securitate Publica a IGP.


Împuşcătura s-ar fi produs după ce unul dintre vînători a agăţat cureaua armei de cîrligul de la remorcă, iar puşca s-a declanşat automat. În consecinţă, glontele a nimerit în fesa bărbatului.


Victima a fost transportată de urgenţă la spital, însă, în ciuda eforturilor medicilor, el a murit în scurt timp. Potrivit poliţiei, toţi cei patru bărbaţi care au participat la vănîtoarea de fazani aveau permis de port armă şi carnet de vînătoare.


De asemenea, niciunul dintre ei nu a consumat alcool. Victima este din satul Chişcăreni, raionul Sîngerei, era căsătorit şi avea doi copii.  


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load