Ultimul anunț privind munca moldovenilor în Italia

Ultimul anunț privind munca moldovenilor în Italia

Serviciul social Servizio Sociale Associato, în colaborare cu Cooperativa Libra, Filcams Cgil, Ebincolf (organism național bilateral din sectorul muncii casnice) organizează cursuri gratuite pentru persoanele care vor să lucreze ca îngrijitoare, menajere şi asistente personale - sectorul în care activează cei mai mulţi români, inclusiv moldoveni cu cetăţenie română.


Pentru a participa la aceste cursuri, trebuie să susţineţi un test care să evalueze gradul de înțelegere a limbii italiene, iar termen-limită pentru înscriere este de 31 mai 2019, potrivit avvenire.it.


Cursul este organizat de Serviciul social Servizio Sociale Associato, al primăriei din Ravenna, Cervia și Russi, în colaborare cu Cooperativa Libra, Filcams Cgil, Ebincolf, şi începe pe data de 11 iunie, constă în 13 întîlniri, totalizând 64 de ore, iar participarea este obligatorie. Lecțiile se vor desfăşura în centrul de formare al primăriei oraşului Ravenna.


Subiectele care vor fi discutate se referă la gospodăria familială, îngrijirea animalelor de companie, gătitul sănătos pentru întreaga familie şi pentru cei în vîrstă, igiena personală și îmbrăcămintea membrilor familiei, relațiile cu familia, administrarea de medicamente, boli și afecţiuni ale persoanelor în vârstă, dizabilități și metode de comunicare cu persoanele cu handicap, activități de recreere pentru persoanele în vîrstă, gestionarea situațiilor de urgență, rețeaua serviciilor locale și contractele de muncă.


La sfîrșitul cursului, va avea loc un test pentru verificarea cunoștințelor dobîndite și se va elibera certificatul Filcams și certificatul profesional Ebincolf. Acesta din urmă se va elibera numai dacă aveți experiență de lucru ca asistent de familie, experienţă dovedită cu documente şi care trebuie să fie de cel puțin 12 luni acumulate în ultimele 36 de luni.


Pentru informaţii și înscriere la testul de selecție, puteţi merge la adresa via D’Azeglio, nr. 2, etaj 2, Ravenna, de luni pînă vineri, orele 9-13 și joi între orele 14 şi 17, sau puteţi suna la numerele de telefon 0544 485317-482789; e-mail: nonautosufficienza@comune.ra.it. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load