COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trei lucruri pe care Andrei Năstase le-ar schimba în politica din RM

Trei lucruri pe care Andrei Năstase le-ar schimba în politica din RM

În cadrul unui interviu acordat portalului Noi.md liderul Platformei DA, Andrei Năstase, el a numit trei lucruri pe care le-ar schimba în politica Republicii Moldova.

”Aș schimba modul de a face politică, în primul rînd. Modul în care, de fapt, nu se face politică, ci în permanență se tranzacționează puterea în Republica Moldova. Politicul ca afacere trebuie să dispară și să fie înlocuit neîntîrziat de un set de principii clare, noi, nealterate de interese personale sau de clan.

Oamenii politici din generația nouă trebuie să fie orientați exclusiv spre edificarea unui stat de drept, prosper pentru fiecare cetățean. Punct!”, a subliniat Andrei Năstase.


Liderul Platformei DA a menționat că în al doilea rînd ar depolitiza, oferindu-le independență maximă, nu doar instițiile publice, ci și presa.

”Bineînțeles, inclusiv Consiliul Audiovizual. Mogulii presei identificați ca oameni politici cu funcții publice decizionale trebuie să fie dați uitării. Este extrem de important ca mass-media să poată reflecta evenimentele printr-o politică editorială independentă, bazată pe deontologie profesională, să nu depindă de capriciile stăpînilor implicați pînă peste cap în politică și să-și gestioneze independent resursele provenite dintr-o piață publicitară realmente liberă și generoasă. Altfel sîntem captivii manipulării programatice”, a declara politicianul.

”În al treilea rînd, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere cu UE, aș implementa reforme reale și nu mimate, dînd o șansă reală de integrare în comunitatea statelor civilizate. Chiar dacă această dimensiune a fost compromisă de fel de fel de tîlhari și aventurieri din Republica Moldova, ea poate redeveni o poartă deschisă spre investiții și garanții a bunăstării oamenilor”, a spus în concluzie Andrei Năstase.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load