COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Răsturnare de situație în dosarul privind determinarea la suicid a unei tinere

Răsturnare de situație în dosarul privind determinarea la suicid a unei tinere

Un locuitor al capitalei a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru omorul intenționat al iubitei sale, după ce mai mult timp, cazul fusese cercetat sub aspectul determinării victimei la suicid.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 26 noiembrie 2018, într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, unde inculpatul, împreună cu iubita sa, au venit în ospeție la niște prieteni. După ce au consumat alcool, cuplul s-a luat la ceartă, bărbatul aplicîndu-i victimei cîteva lovituri, după care a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie.

În urma leziunilor grave primite, victima, în vîrstă de 19 ani, a decedat pe loc. Profitînd de faptul că gazdele se aflau în odaia vecină, agresorul i-a chemat, interpretînd situația în favoarea sa, și anume, că tînăra s-ar fi sinucis după ce el i-ar fi comunicat că nu o mai iubește.


Ajunși la fața locului, oamenii legii au documentat cazul, inițiind o cauză penală pe faptul determinării la sinucidere. Peste cîteva luni, dosarul a fost preluat de către un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, care a dispus o serie de expertize pentru a elucida toate circumstanțele cazului. Suspiciunile procurorului au ridicat mai multe semne de întrebare, concluziile experților confirmînd că leziunile puteau fi comise de către o altă persoană.

Prin urmare, la demersul procurorului, agresorul a fost arestat, iar în urma măsurilor speciale de investigație, a fost interceptat apelul telefonic al acestuia din izolator către gazdele apartamentului în care s-a produs crima. Potrivit descifrărilor, învinuitul încerca să-i determine să facă declarații în favoarea sa, precum că victima s-ar fi sinucis.

Urmare unui complex de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, adevărul a ieșit la iveală, iar procurorul a demonstrat prin probe vinovăția inculpatului, căruia i-a mai fost imputat un capăt de acuzare – amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load