COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Petiție online pentru studierea Istoriei Moldovei în școli

Petiție online pentru studierea Istoriei Moldovei în școli

Pînă acum au semnat 929 de persoane.

O nouă petiție online cu privire la redenumirea disciplinei "Istoria Românilor" în "Istoria Moldovei" a fost lansată recent, notează Noi.md.

Petiția pentru nediscriminare în denumirea istoriei naționale în Republica Moldova este adresată autorităților, în special Ministerului Educației.

"Cerem Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova să recunoască și să respecte dreptul tuturor naționalităților la o atitudine egală, non-discriminatorie, și, ca dovadă a acestui fapt, să elimine factorul specific unei singure etnii din denumirea cursului școlar de istorie națională. Propunem ca obiectul școlar sa fie redenumit în "Istoria Moldovei" sau orice altă denumire ce nu ar include elementul etnic", se arată în textul petiției.


Potrivit inițiatorilor, o asemenea denumire de diciplină (Istoria Românilor) școlară contravine atît convențiilor internaționale și europene, la care Republica Moldova este parte, cît și legislației naționale, unde nimerește sub definiția de segregare rasială. Potrivit lor, nicăieri în lume nu se mai întîlnesc asemenea formulări în programul școlar.

Cetățenii sînt îndemnați să acceseze linkul petitieonline.com pentru a semnat petiția.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load