COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Părinții fetiței decedate la o grădiniță din Israel sînt obligați să revină în Moldova

Părinții fetiței decedate la o grădiniță din Israel sînt obligați să revină în Moldova

Luni, 18 mai, Serviciul de presă al corporației ”Kan” a anunțat că părinții lui Yasmin Vintea, de 14 luni, strangulată de dădacă la grădinița ”Masha și Ursul” din Petah Tikva, vor fi expulzați din Israel, scrie point.md.

Soții Vintea, Dorina și Vladimir sînt cetățeni ai Moldovei. După ce în mai 2018 fiica lor Yasmin a fost ucisă la grădiniță, MAI le-a prelungit permisul de ședere pentru șase luni, ceea ce le-a permis să lucreze în Israel. Termenul de ședere a expirat, iar Ministerul de Interne a refuzat să-l prelungească, transmite newsru.co.il

Reprezentanții MAI susțin că în acest caz nu este vorba despre deportare. Soților le-a expirat termenul de ședere și ei "trebuie să demonstreze respect față de legile Israelului și să se întoarcă acasă".


Inițial, Dorina și Vladimir Vintea au plecat în Israel cu o viză turistică și se aflau în acea țară ilegal.

6 iunie 2018 a fost publicată informația precum că cetățeana Ucrainei, Inna Skibenko în vîrstă de 23 de ani, care lucra ca dădacă la grădiniță, a fost reținută fiind suspectată de omor din imprudență a unei fetițe de 14 luni. Pe corpul fetei decedate nu au fost găsite urme de violență, dar ulterior s-a constatat că ea a fost asfixiată. Vina suspectei a fost stabilită în baza înregistrărilor de pe camera de supraveghere. Totodată, angajații instituției preșcolare erau convinși că camera video nu funcționează.

Skibenko a fost găsită vinovată de moartea prin imprudență a fetei, precum și de acțiuni violente împotriva a nouă copii.

La 14 iulie 2019, instanța a condamnat-o la 17 ani de închisoare și încă doi ani condiționat. Ea va plăti, de asemenea, despăgubiri în valoare de 120 de mii de șekeli familiilor copiilor afectați de acțiunile ei, inclusiv părinților fetei decedate.

Yasmin a fost înmormîntată la Chișinău. Părinții ei, neavînd cetățenie israeliană, s-au întors după funeralii la Petah Tikva pentru a participa la ședința de judecată a dădacei, din vina căreia ei și-au pierdut fiica. Atunci ei le-au comunicat jurnaliștilor că, după proces, intenționează să revină în Moldova pentru a "începe viața de la zero".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load