Milionar, bătut și jefuit în propria casă: Nouă moldoveni, reținuți

Milionar, bătut și jefuit în propria casă: Nouă moldoveni, reținuți

Un milionar turc a fost jefuit în propria casă. Președintele grupului turcesc „Sarar Holding”, Jemalettin Sarar și soția sa au fost imobilizați și bătuți în casa lor din localitatea din Eskisehir, din nord-vestul Turciei.


Cei patru atacatori, care purtau cagule, au scos din seif bijuteriile din aur, diamante, smaralde și 2.600 lire și s-au făcut nevăzuți. După patru zile au fost reținuți nouă cetățeni ai Republicii Moldova, suspectați de comiterea jafului.


Milionarul a povestit că jaful a avut loc pe 18 mai. După ce el și soția sa au fost imobilizați, atacatorii au început să-i bată și să le ceară un milion de dolari și un milion de euro. „Erau trei bărbați mascați și o femeie înarmată. Ei strigau neîncetat: „Un milion de dolari”. Ne-au legat și mi-au bătut soția. I-am spus că nu avem în casă o sumă atît de mare de bani și le-am dat toate bijuteriile soției mele”, a povestit el citat de presa turcă.


În timpul jafului, nimeni nu i-a văzut pe infractori. Casa omului de afaceri era păzită de 30 de cîini și 7 agenți de pază. Gardienii însă au observat hoții abia în momentul evadării lor.


Imediat după comiterea jafului, polițiștii au analizat înregistrările video de la camerele de supraveghere și au luat amprentele pe care le-au lăsat tîlharii la locul crimei.


Ca urmare a investigației, s-a constatat că infractorii au pătruns pe teritoriul vilei, după ce au deteriorat grila metalică din grădină. Amprentele au coincis cu datele cetățeanului moldovean Lilia Dragusan, care a lucrat în 2014 ca menageră în familia Sarar.


La 15 ore după jaf, aceasta a fost reținută la domiciliul său. Ea a depus mărturii, în baza cărora poliția a furnizat Interpolului informații despre ceilalți suspecți.


Aceștia au fost reținuți de polițiștii bulgari la frontiera bulgaro-turcă. Anunțați în căutare de Interpol, opt cetățeni ai Republicii Moldova au fost duși în închisoarea din Sofia. Ministerul turc de Externe a trimis o cerere oficială pentru extrădarea celor patru bărbați și patru femei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load