Mai multe persoane au murit în Europa din cauza valului de ger siberian

Mai multe persoane au murit în Europa din cauza valului de ger siberian

Valul de ger siberian care a lovit continentul european a făcut victime în mai multe țări și se așteaptă ca bilanțul să continue să crească în condițiile în care apogeul va fi atins în cursul zilei de marți și temperaturile deosebit de scăzute vor fi înregistrate și miercuri, scrie AFP.


– Franța –


Trei persoane fără adăpost au fost găsite moarte, una duminică în loclaitatea Valencia din sud-estul țării. (sud-est) și alte două în regiunea Parisului.


Temperaturile de îngheț, accentuate de vîntul siberian ajung în Franța pînă la -10 ° C (temperatura resimțită -18 ° C). Marți și miercuri ar trebui să fie zilele cele mai reci.


Autoritățile au deschis peste 5.300 de locuri suplimentare de cazare temporară pentru persoanele fără adăpost, inclusiv 1.751 de la Paris.


Un val de frig atît de tîrziu nu a mai fost înregistrat în Franța din 2005.


– Belgia –


Cu temperaturi de pînă la -10 °C, care se așteaptă să ajungă chiar la -15, în noaptea de miercuri spre joi, primarul din Etterbeek, una dintre cele 19 municipalități din regiunea Bruxelles, a ordonat arestarea adăpostirea cu forța a tuturor persoanelor fără adăpost care nu acceptă în mod voluntar să fie cazați, în condițiile în care „riscul pierderii vieții este mare”. O măsură similară a fost luată la Charleroi și la Verviers.


– Elveția –


Cea mai scăzută temperatură, -28,3 ° C, a fost înregistrată la Ofen Pass la 1.970 m în Graubünden (sud-est). La altitudini de sub 1.000 m, în Brüsilau din Appenzell, nord-estul țării, temperaturile au ajuns la -15.6 ° C.


– Italia –


În Roma, un strat de zăpadă acoperă străzile și obiectivele turistice. Școlile au fost închise, IAR Primăria a deschis duminică seara trei stații de metrou și una de tren pentru ca persoanele fără adăpost să poată petrece noaptea acolo.


În Veneto, Dolina Campoluzzo, localitate aflată la o altitudine de 1.768 metri, a înregistrat în noaptea de duminică spre luni o temperatură de -40 ° C.


– Germania –


Temperaturile ar putea ajunge la -20 ° C. În zona montană, pe vîrful Zugspitze (2.962 m), cel mai înalt munte german, au fost înregistrate duminică noaptea -27 ° C.


În Berlin, unde numărul persoanelor fără adăpost este estimat la peste 3.000, locurile din adăposturi fiind cu mult depășite.


– Austria –


Temperaturile au coborît pînă la -23 ° C la Tamsweg lîngă Salzburg, în vestul țării. Dunărea este înghețată în mia multe locuri.


– Spania –


În Insulele Canare, pe insula Tenerife, opt turisti germani au fost obligați să-și petreacă noaptea de duminică spre luni într-o peșteră din cauza vremii nefavorabile și au fost salvați abia a doua zi în urma unei intervenții pe mare. 900 de alți turiști au fost blocați pe insulă deoarece zborurile lor au fost amînate.


– Bulgaria –


Meteorologii bulgari au emis cod portocaliu în capitala, Sofia, unde au fost întregistrate -7 ° C. De asemenea în două regiuni din sud, Smolyan și Kardzhali a fost emis cod roșu, nivelul maxim de atenționare.


Șoselele și autostrăzile sînt închise și traficul aerian de pe aeroportul din Sofia este întrerupt.


-România –


Un bărbat de 65 de ani a fost găsit mort, în curtea casei sale în localitatea Strajadin județul Suceava.


Mai multe trenuri au fost anulate, iar autostrăzile și multe șosele din sudul țării au fost închise.


Școlile din mai multe județe și București vor rămîne închise pînă joi, după ce meteorologii au emis cod portocaliu de viscol.


– Croația –


Un fenomen întîlnit destul de rar, zăpada a acoperit coasta Mării Adriatice, iar temperaturile au ajuns la -20 de grade pe Muntele Velebit, iar în Zagreb au fost -10 grade.


Multe școli sînt închise și traficul este închis pe multe șosele din centrul țării.


– Olanda –


Valul de frig poreclit „Ursul siberian“, cu temperaturi negative, în timpul zilei, va atinge punctul culminant în Olanda, joi, atunci cînd sînt așteptate -17° C, conform Institutului Meteorologic.


– Regatul Unit –


Zăpada afectează estul Angliei, iar serviciile meteorologice au emis alerte pînă miercuri. Săptămîna aceasta ar putea fi „cea mai rece” din ultimii ani.


– Suedia –


Temperaturile au variat între -5 ° C și -20 ° C în Capitală. Zăpada a perturbat traficul aerian pe Aeroportul Arlanda din Stockholm și trenurile au fost blocae în vest.


O mașină în care se afla premierul Ștefan Löfven a derapat pe un drum acoperit cu zăpadă. Deși mașina a fost aviariată, premierul nu a fost rănit.


– Polonia –


Patru persoane au murit de vineri seara pînă marți, ducînd numărul deceselor cauzate de frig iarna aceasta la 48.


Temperaturile au ajuns în noaptea de duminică spre luni pînă la -26,2 ° C în Goldap, nord-estul țării.


– Lituania –


Trei persoane au murit în ultimele trei zile, potrivit Serviciului de știri baltice (SNB). Temperaturile au scăzut la -24 ° C în timpul weekend-ului.


– Rusia –


Temperaturile „anormal de reci” prevalează în Rusia centrală și Moscova, variind de la -14 ° C în timpul zilei la -24 ° C pe timp de noapte. Apogeul încă nu a fost atins, susțin meteorologii ruși.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load