La o staţie nucleară din Coreea de Nord au fost găsite noi activităţi

La o staţie nucleară din Coreea de Nord au fost găsite noi activităţi

La o staţie de rachete balistice intercontinentale nord-coreene au fost găsite noi activităţi, a anunţat joi presa sud-coreeană, în timp ce preşedintele american Donald Trump a declarat că ar fi foarte dezamăgit dacă Phenianul va reconstrui uzina nucleară, relatează Reuters.

Mişcarea vehiculelor de marfă a fost observată recent în jurul unei fabrici din zona Sanumdong în Phenian, care a produs primele rachete balistice intercontinentale din Coreea de Nord (ICBM) capabile să ajungă în Statele Unite, au transmis publicaţiile JoongAng Ilbo şi Donga Ilbo din Coreea de Sud, citînd parlamentari care au fost informaţi de Serviciul Naţional de Intelligence.

Şeful spionajului din Coreea de Sud, Suh Hoon le-a spus parlamentarilor că practic a văzut activitatea nuclaeră, potrivit JoongAng Ilbo.

Suh a adăugat că statul nord-coreean a continuat să îşi exploateze instalaţia de îmbogăţire a uraniului la principalul complex nuclear Yongbyon, după un prim summit între Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un din Singapore în iunie anul trecut.

Informaţiile au venit după ce un al doilea summit între Trump şi Kim a avut loc săptămîna trecută în capitala Vietnamului Hanoi, în legătură cu diferenţele cu privire la măsura în care Coreea de Nord era dispusă să-şi limiteze programul nuclear şi gradul de disponibilitate a SUA de a limita sancţiunile.

Fabrica Sanumdong a produs două instalaţii ICBM Hwasong-15, rachete cu cea mai mare rază de acţiune din Coreea de Nord, care pot zbura peste 13.000 km. După testarea unui nou Hwasong-15 la sfîrşitul anului 2017, ţara a declarat finalizarea "forţelor sale nucleare de stat", înainte de negocierile cu Coreea de Sud şi Statele Unite de anul trecut.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load