Încă două capete de acuzare pentru un ucigaș al Cristinei Parhomenco

Încă două capete de acuzare pentru un ucigaș al Cristinei Parhomenco

Unul dintre minori, condamnaţi pentru omorul Cristinei Parhomenco, adolescenta din Străşeni, este învinuit de procurori de acţiuni violente cu caracter sexual şi nesupunerea prin violenţă cerinţelor legitime ale administraţiei penitenciarului.

Potrivit actului de învinuire întocmit de Procuratura mun. Chişinău, în intervalul lunilor noiembrie-decembrie 2017, inculpatul, fiind deţinut în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, a agresat sexual un alt coleg de celulă, aplicîndu-i şi multiple lovituri. În continuare, deţinutul a îndemnat şi alţi patru colegi de celulă să agreseze sexual victima, căreia i-au fost cauzate leziuni corporale.

De asemenea, pe 1 ianuarie a.c., în celula în care se deţinea inculpatul, au fost auzite zgomote, iar la solicitările colaboratorilor penitenciarului de a respecta condiţiile de detenţie, acestea au fost neglijate, în repetate rînduri. După sosirea grupei operative, inculpatul a chemat deţinuţii la nesupunere în grup, numind colaboratorii instituţiei cu cuvinte necenzurate. În continuare, inculpatul a lovit doi gardieni cu un obiect metalic, iar după ce i-au fost imobilizate mîinile, agresorul a lovit cu piciorul un alt supraveghetor.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat în judecată cauzele penale de învinuire a inculpatului şi complicilor săi, iar dacă vor fi recunoscuţi culpabili de cele incriminate, ei riscă să petreacă încă 12 ani după gratii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load