În Rusia a fost reținut un killer din Moldova

În Rusia a fost reținut un killer din Moldova

Un moldovean e învinuit de oamenii legii din Rusia că ar fi fost plătit să ucidă. Crimele au fost de rezonanță pentru că victimele erau persoane cunoscute.


Anchetatorii ruși spun că prima crimă a avut loc în anul 2016. Un jurist din cadrul Curții de Arbitraj a fost răpit de lîngă garajul său, transmite Știri.md.


Oamenii legii l-au dat în căutare, dar corpul neînsuflețit a fost găsit într-o pădure. Cei care l-au omorît doar l-au acoperit cu crengi, iar astfel a fost observat de niște trecători care culegeau ciuperci.


Un alt caz a avut loc în martie 2018. Un coleg al bărbatului ucis în 2016 a fost împușcat de 4 ori în apropiere de casă. Victima a fost transportată la spital, dar medicii nu au reușit să-i salveze viața.


Anchetatorii au presupus că amebele cazuri au legătură cu activitatea profesională a victimelor. Cei doi administrau niște cazuri de recuperare a milioane de ruble de la diferite firme care au intrat în faliment.


Astfel, oamenii legii spun că ambele omoruri au același comanditar, care a cerut ajutorul unui moldovean pentru a-i ucide pe cei doi funcționari. La rîndul său, moldoveanul a găsit alte două persoane pentru a-și duce planul la capăt.


Potrivit anchetatorilor, comanditarul le-a promis bărbaților 1 milion de ruble (echivalentul a circa 256.000 de lei moldovenești) dacă îl scapă de cei doi executori care se ocupau de recuperarea datoriilor. Bărbații nu ar fi știut cine sînt victimele.


Totodată, în posesia comandidatului au fost găsite diferite arme, inclusiv un aparat foto în care erau fotografii cu o nouă victimă urmărită. 


Moldoveanul, împreună cu ceilalți membri ai grupului criminal, urmează să fie pus oficial sub acuzare pentru omor și răpire.


Cazul este investigat în continuare de oamenii legii din Rusia. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load