COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fundația de caritate „Edelweiss” și-a oprit activitatea

Fundația de caritate „Edelweiss” și-a oprit activitatea

Au trecut mai bine de cinci luni de cînd democrații nu mai sînt la guvernare, iar în acest răstimp Vladimir Plahotniuc nu a mai apărut în spațiul public.

Fostul lider al Partidului Democrat a fost anunțat în căutare, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru 30 zile, acesta fiind bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Odată cu dispariția lui Plahotniuc, din spațiul public au dispărut și oameni apropiați acestuia, fundația sa de caritate și-a oprit activitatea, iar site-ul care îi purta numele nu mai este activ, scrie Ziarul de Gardă.

Dacă în perioada în care democrații erau la guvernare site-ul Edelweiss era plin de comunicate despre donații, reparații, ajutoare, daruri, servicii de consultanță medicală și fotografii zîmbitoare cu Plahotniuc alături de cetățeni, acum, site-ul pare abandonat, ultima noutate fiind publicată pe 17 iunie. Și pe pagina de Facebook este liniște, fără a fi prezentă vreo informație despre o eventuală sistare a activității.


„Sîntem într-o perioadă de restructurare și pentru o perioadă a fost întreruptă activitatea. Eu nu pot să intru în subtilități și nu cunosc anumite aspecte. Mai multe detalii nu vă pot da”, a declarat pentru ZdG directoarea executivă a fundației „Edelweiss”, Lilia Cucoș, care a evitat să ne comunice dacă plecarea lui Plahotniuc a generat această sistare a activității.

Potrivit analistului politic de la IDIS Viitorul, Ion Tăbîrță, Vladimir Plahotniuc a folosit fundația „Edelweiss” pentru a promova imaginea partidului pe care l-a condus.

„Această fundație îi și poartă numele. Este evident că în urma activității acestei fundații anumite persoane s-au bucurat de un anumit suport, însă a fost modalitate indirectă de a promova imaginea PDM și, în mod special, de a promova imaginea fostului lider al PDM”, menționează analistul politic.

Potrivit rapoartelor financiare ale „Edelweiss”, în anul 2017, Vladimir Plahotniuc a contribuit cu 27 de milioane de lei pentru activitatea fundației, iar în 2016 cu 35 de milioane de lei.

Totodată cu plecarea lui Plahotniuc, și site-ul care îi poartă numele (www.plahotniuc.md), unde erau publicate comunicate despre activitatea Partidului Democrat, a devenit inactiv.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load