Două minore din Călărași au rămas însărcinate

Două minore din Călărași au rămas însărcinate

Două eleve de 15 ani dintr-o localitate din raionul Călărași au rămas însărcinate, iar una dintre ele a născut deja. Tatăl bebeluşului este la fel minor și are doar 17 ani. Tînăra mamă şi pruncul său se află la un centru de plasament din Capitală.


Potrivit oamenilor legii, ,,persoana care a săvîrșit fapta prevăzută de alineatul întîi nu este pasibilă de răspundere penală, dacă este la nivel apropiat cu victima în ceea ce privește vîrsta și dezvoltarea psihică și fizică a acesteia”. Prin urmare tatăl copilului nu va fi condamnat penal.


Cea de a doua fată care a rămas însărcinată continuă să frecventeze şcoala. Directoarea gimnaziului spune că adolescenta este una dintre cele mai bune la învățătură. Mai mult, ea crede că acest caz nu este neapărat unul ieşit din comun. 


Minora a ajuns în această situație după ce a cunoscut un băiat din satul vecin, în vîrstă de 26 de ani. Anterior, acesta a fost cercetat penal pentru că a furat o maşină, dar aşa şi nu a mai achitat amenda. Părinții fetei au depus cîteva plîngeri la poliție, deoarece copila obișnuia să fugă de acasă la prietenul ei.


Procuratura din Călărași a deschis un dosar penal, iar tînărul a fost dat în căutare. Acesta riscă pînă la şapte ani de închisoare, pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră.


În 2017, au fost inițiate 125 de dosare penale pentru întreținerea relațiilor sexuale cu minori, cu 40 mai multe decît în 2016.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load