Dodon: Voi iniția discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în Parlament

Dodon: Voi iniția discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în Parlament

Președintele Igor Dodon susține că va iniția în curînd discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în Parlament, „pentru a găsi împreună soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală”.

Totodată, șeful statului a amintit liderilor politici că „interesul național este mai presus de orice” și trebuie să se conducă mereu de acest deziderat, transmite IPN.

Într-o postare pe o rețea de socializare, președintele spune că urmează să convoace ședința de constituire a noii Legislaturi pînă pe 25-26 martie și astfel să înceapă toate procedurile legale în care vor fi implicați noii deputați, pe care i-a felicitat cu prilejul funcțiilor dobîndite.

Igor Dodon susține că, acum, cînd Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor parlamentare, partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării. „Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele”, a mai scris Igor Dodon.

Curtea Constituțională a validat sîmbătă, 9 martie, alegerile parlamentare din 24 februarie, ca urmare a examinării adresării Comisiei Electorale Centrale în acest sens. Curtea Constituțională a validat legalitatea rezultatelor scrutinului și cele 101 mandate de deputat – 50 din circumscripția națională și 51 din circumscripțiile uninominale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load