COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Cu unii la masă nu ne vom mai așeza după alegeri

Dodon: Cu unii la masă nu ne vom mai așeza după alegeri

Președintele Igor Dodon critică declarațiile denigratoare la adresa sa și a Partidului Socialiștilor de către unii parteneri din coaliția de guvernare.

Șeful statului spune că acum această chestiune nu este pusă în discuții pentru că sîntem în campanie electorală, însă după alegeri va aborda mai dur acest subiect cu partenerii din blocul ACUM, iar cu unii care aruncă săgeți în direcția socialiștilor nu se va mai așeza la masa de discuții. Declarația a fost făcută în cadrul unei ediții speciale la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Prima problemă pentru continuarea coaliției majoritare este comportamentul. Și trebuie de tras liniile după alegeri. Nu vreau acum pentru că sîntem încă în alegeri, dar după alegeri o să fie discuții foarte dure. Cu unele persoane noi la masă așa nu ne vom mai așeza. Asta pot să vă spun la sigur”, a declarat șeful statului.

O altă problemă în cadrul coaliției de guvernare este eficiența unor ministere, spune Igor Dodon. „Noi vom cere resetarea, eu, colegii din Partidul Socialiștilor. Și al treilea lucru foarte important este susținerea inițiativelor sociale pe care noi le-am înaintat și pe care Guvernul deocamdată nu vrea să le susțină”, a afirmat șeful statului.

Igor Dodon a dat drept exemplu inițiativa de a fi indexate pensiile de două ori pe an despre care Guvernul ar spune că partenerii externi nu o susțin. „Și dacă nu vom găsi consens pe unul dintre aceste trei puncte, atunci va fi dificil să mergem mai departe împreună”, a continuat președintele.

Totodată, Igor Dodon spune că socialiștii nu vor susține moțiunea de cenzură pe care a înaintat-o în Parlament fracțiunea Partidului Democrat. „Săptămîna viitoare colegii de la PSRM vor convoca Consiliul Republican al partidului, trebuie să facă totalurile alegerilor, trebuie să vedem cum ne mișcăm mai departe, vor discuta detaliat aceste subiecte, le vom propune pentru discuții partenerilor, care încă mai sînt parteneri, unii deja nu mai sînt și vom vedea cum ne mișcăm mai departe. Noi nu avem de gînd să facem jocul cuiva și să votăm moțiuni de demisie a Guvernului la inițiativa cuiva. Dacă noi vom decide să nu mai susținem Guvernul, va fi altceva”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon susține că dacă actuala coaliție de guvernare se va destrăma, socialiștii nu vor mai face majoritate cu nimeni și pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load