COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Deces suspect într-un spital din capitală

Deces suspect într-un spital din capitală

O pacientă de 48 de ani, diagnosticată cu COVID-19, a fost găsită fără suflare în sala de baie a secției în care era internată la Spitalul „Arhanghel Mihail” din capitală.

Medicii au comunicat pentru agora.md că pacienta ar fi putut manifesta simptome neurologice pe fundalul infecției virale, dar pe marginea cazului urmează să se expună experții de la medicina legală.

Pacienta a fost internată la instituția medicală pe 3 iulie, fiind cofirmată cu COVID-19 și pneumonie, fiind în stare de gravitate medie. Pe parcursul tratamentului, starea pacientei s-a ameliorat, urmînd să fie testată repetat, iar în cazul unui rezultat negativ, să fie externată.


„Examenul radiologic a arătat că starea pacientei s-a ameliorat. Sîmbătă dimineață urma să fie prelevată proba la COVID-19. Totodată, la ora 19 seara, înaite de tragedie, pacienta a fost consultată de medic. Aceasta era stabilă neurologic”, a comunicat pentru AGORA, șefa secției Uniteatea de Primire Urgențe, Veronica Țugulschi.

În timpul nopții, pacienta ar fi mers la baie, iar în cîteva minute infermiera a observat că aceasta lipsește. Ușa blocată a fost forțată. Pacienta, însă, se afla fără suflare în încăpere.

„Expertiza legală va determina cauza decesului, dar țin să menționez că pacienții cu COVID-19 deseori manifestă simptome neurologice ca anxietate, dereglări cognitive, așa cu virusul afectează sistemul nervos central. Trebuie să știm că asta face parte din simptome. Admit că pacienta ar fi avut astfel de simptome la acel moment. Menționez că atunci cînd determinăm dereglări neurologice la pacienți, apelăm la intervenția medicului neuropatolog”, a adăugat Veronica Țugulschi.

Deocamdată nu a fost confirmat că cazul ar fi un suicid.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load