Cînd trecem la ora de vară 2018

Cînd trecem la ora de vară 2018

Cînd se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Ora se schimbă de două ori pe an, o dată se trece la ora de iarnă și o dată se trece la ora de vară.


În martie, vom trece la ora de vara 2018, iar noi îți dăm toate detaliile despre noaptea în care dăm ceasurile cu o oră înainte, scrie realitatea.net.


Cînd se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Schimbarea orei se face întotdeauna în preajma echinocțiilor de toamnă și de primăvară, atunci cînd ziua este egală cu noaptea, și conversia se petrece întotdeauna într-o noapte de sîmbătă către duminică, astfel încît să existe o zi de adaptare a organismului la noua oră.


Cînd se trece la ora de vară în 2018?


Schimbarea orei se face cu o unitate orară egală cu 60 de minute, astfel încît, din punctul de vedere al minutelor și secundelor nu se modifică nimic. Se va trece la ora de vară pe data de 25 martie 2018, mai exact în seara de 24 spre 25 martie 2018, atunci cînd ceasurile vor fi date cu o oră înainte, prin urmare ora 3:00 va deveni ora 4:00. În popor este clasificată aceasta schimbare ca fiind noaptea în care dormim mai puțin cu o oră.


Cînd se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. De ce se schimbă ora?


Scopul acestor schimbări este de a ne bucura de mai multă lumină naturală pe parcursul zilei, cu alte cuvinte de a adăuga o oră de lumină zilei, deoarece ziua tinde să devină mai mică decît noaptea. Astfel, schimbînd ceasurile pe ora de vară se va întuneca mai tîrziu cu o oră. Totodată, acest obicei ajută la economisirea energiei electrice deoarece programul de lucru coincide mai mult cu ziua de lumină.


Ce este, de fapt, astenia de primăvară. Mulţi medici nu recunosc, însă poate cauza…


Cînd se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. „Potenţialele efecte negative inclusiv asupra sănătăţii populaţiei ale modificării bianuale ale ore au fost subliniate inclusiv la nivelul Parlamentului European, solicitîndu-se prin vot majoritar o rezoluţie la nivelul Consiliului European pentru revizuirea regimului actual al orei de vară”, se arată în documentul citat.


Paşcan susţine că, din aceste considerente, se impune abrogarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1997 privind stabilirea orarului de vară şi a orei oficiale de vară pe teritoriul României şi pe cale de consecinţă stabilirea orei oficiale a României ca fiind +2 UTC pe tot parcursul anului.


În prezent, trecerea la ora de vară are loc în ultimul weekend din luna martie, atunci cînd ceasurile sînt date cu o oră în faţă, astfel încît ora 3.00 devine ora 4.00.


Cînd se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Proiectul legislativ este susţinut de deputaţi PMP, PSD, PNL, USR şi UDMR. Acesta a fost depus la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.


Parlamentul European a votat RENUNŢAREA la ora de vară/iarnă. Ce urmează?


Cînd se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Parlamentul European a adoptat rezoluţia prin care se renunţă la ora de vară şi ora de iarnă cu 384 voturi pentru, 153 de voturi împotrivă şi 12 abţineri.


Această decizie a fost luată din cauza efectelor pe care schimbările le au asupra sănătăţii oamenilor. Trecerea la ora de vară în 2018 ar urma să se facă în data de 25 martie, care va deveni ziua cea mai scurtă din an, avînd, practic, 23 de ore. Apoi, în 28 octombrie ar urma să se treacă la ora de iarnă.


Membrii Consiliului European vor evalua această rezoluţie şi o vor modifica dacă este cazul, informează breakingnews.ie.


Cînd se schimbă oră 2018. ORA DE VARĂ 2018. Sean Kelly, parlamentar european din Irlanda, a precizat: ”Sunt foarte încîntat că după ani de discuții la nivelul comisiilor în Parlamentul European a fost dezbătută această rezoluție și votată astăzi în plen. Iar Parlamentul a acceptat propunerea noastră să întrebe Comisia Europeană să vină cu o recomandare prin care să încheiem schimbarea bi-anuală de oră”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load