Cîinele legat de mașină și tîrît pe străzile din Ciorescu se simte mai bine

Cîinele legat de mașină și tîrît pe străzile din Ciorescu se simte mai bine

După ce, în urmă cu două zile, pe internet a fost postat un filmuleț în care un cîine de rasă Akita este tîrît pe străzile din Ciorescu de către stăpînul său ce se afla în mașină, poliția a examinat cazul dat și a venit cu precizări.


Potrivit informației oferite de oamenii legii Antoniței Fonari, director la Platforma pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului, cazul a fost înregistrat și documentat de către polițiștii sectorului Rîșcani al capitalei, în baza unei înregistrări video trimise de un cetățean, care le-a spus polițiștilor prin telefon că stăpînul cîinelui a călcat cu roata laba animalului, tîrîndu-l din urma mașinii prin localitate și că el a filmat cazul, iar cîinele ar fi fost luat de el acasă.


La cererea angajaților poliției de a da datele de identitate și a se prezinta la sectorul de poliție din comuna Ciorescu pentru a da declarații în scris pe marginea cazului filmat, persoana dată a refuzat.


„Am identificat proprietarul automobilului de marcă Hyundai SantaFe care s-a dovedit a fi locuitor al comunei Ciorescu. Proprietarul cîinelui a declarat că a fost telefonat de soția sa care i-a spus că animalul ar fi fugit de acasă. Bărbatul l-a găsit pe traseu, iar cu centura de tracțiune l-a prins de ușa automobilului ca să-l aducă acasă. Bărbatul ar fi recurs la această metodă întrucît animalul ar fi mare și s-ar fi opus cerințelor stăpînului”, a declarat Marin Maxian, Șeful  Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție.


Conducătorul auto a mai declarat că în momentul cînd a fost filmat automobilul nu se deplasa. Totodată, oamenii legii au stabilit că șoferul are doi cîini acasă care sînt îngrijiți în condiții foarte bune. La moment cîinele este sănătos, iar careva leziuni nu are. Fiind audiați, vecinii au caracterizat stapînul cîinelui ca pe o persoană adecvată.


În baza art. 414 Cod contravențional, materialele acumulate vor fi expediate Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pentru a fi examinate prin prisma art. 157 alin. (1) Cod contravențional - cruzimea față de animale.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load