Bărbatul, lovit de troleibuz, era un cunoscut colonel de poliţie

Bărbatul, lovit de troleibuz, era un cunoscut colonel de poliţie

Bărbatul  în vîrstă de 60 de ani, care a decedat trei zile în urmă, după ce a fost accidentat de un troleibuz de pe ruta nr.3 din Chişinău, a fost înmormîntat astăzi. Victima se numea Vladimir Racu, colonel de poliţie, pensionar al MAI.

Vladimir Racu a devenit cunoscut la finele anilor 90, în timp ce activa în calitate de şef de secţie în cadrul fostului departament pentru combaterea crimei organizate, condus de generalul Nicolae Alexei. Colonelul Racu s-a remarcat prin instrumentarea mai multor dosare de rezonanţă în perioada respectivă. Acesta a intentat dosare pe numele uneia dintre fiicele lui Dumitru Diacov, care deținea atunci funcția de preşedinte al Parlamentului, dar şi pe numele soţiei scriitorului Valeriu Matei, pe atunci deputat în Parlament.

Vladimir Racu a figurat şi în una din investigaţiile CrimeMoldova, ca unul din creditorii fostului patron al centrului comercial „Elat”, Leonid Volneanschi, care a pierdut afacerea în urma unui atac raider. Deşi a avut cîştig de cauză în instanţă, Racu nu a reuşit să-şi recupereze banii.

Tragedia a avut loc în preajma cinematografului Gaudeamus. Deşi şoferul troleibuzului susţine că victima traversa strada neregulamentar, rudele afirmă că acesta traversa pe lîngă zebră. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load