Atac cu mascați la o școală din Rusia

Atac cu mascați la o școală din Rusia

Opt elevi și o profesoară au fost răniți, luni, într-o școală din regiunea rusă Permi, ca urmare a unui atac cu cuțitul. Doi indivizi au fost reținuți.


„Doi infractori mascaţi au atacat o profesoară şi elevi. În urma atacului, nouă persoane au fost rănite: profesoara şi opt elevi”, a declarat pentru RIA Novosti purtătoarea de cuvînt a Ministerului Securităţii teritoriale din regiunea Perm, Elena Dubinina, informează Agerpres.Cadrul didactic şi un elev de 16 ani sînt în stare gravă după ce au fost înjunghiaţi în gît, precizează într-un comunicat Ministerul regional de Sănătate.


„Ambii au fost spitalizaţi şi se afla deja pe masa de operaţie”, adaugă ministerul în acelaşi comunicat.Restul răniţilor au suferit „leziuni superficiale” şi au fost direcţionaţi către un spital pentru copii.


În timpul incidentului, mai mulţi elevi agresaţi au reuşit să fugă într-un mall din apropierea şcolii, unde au primit îngrijiri medicale chiar acolo.


  Getty


Atacatorii au fost reţinuţi, dar motivele gestului lor nu se cunosc deocamdată, a indicat purtătoarea de cuvînt a Ministerului Securităţii regionale din Perm pentru agenţia de presă Interfax.


„Cursurile au fost suspendate, iar şcoala evacuată. Copiii şi părinţii lor sînt consultaţi în prezent de psihologi”, potrivit acesteia.


Incidentul a avut loc în jurul orei locale 10:20 (05:20 GMT) la şcoala nr. 127 din Perm, în prima zi de şcoală după sărbătorile de iarnă. În momentul atacului, în incinta şcolii se aflau circa 743 de persoane: 698 de elevi şi 45 de adulţi.Incidentul s-a produs după ce doi elevi din clasele mai mari s-au luat la bătaie, recurgînd la cuţite, iar cîţiva profesori şi colegi au încercat să-i despartă, potrivit filialei regionale a Comitetului de anchetă de pe lîngă Parchetul General al Rusiei, citată de publicaţia Vzgliad. Un dosar penal a fost deschis în acest caz.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load