COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Am putea avea o nouă coaliție de guvernare. Dodon spune cu cine s-ar putea alia PSRM

Am putea avea o nouă coaliție de guvernare. Dodon spune cu cine s-ar putea alia PSRM

Președintele Igor Dodon admite că o coaliție dintre PSRM-PD este posibilă. Acesta a declarat în această dimineață în cadrul emisiunii sale de pe Facebook, „Președintele răspunde”, că sînt posibile trei scenarii după ruptura din PD.

„Dacă e să vorbim de coaliții, cred că vor fi trei scenarii. Primul, e cel care a fost pînă acum. Adică vom avea un Guvern minoritar, fără a avea o majoritate în Parlament. Al doilea scenariu – o coaliție oficială, ea nu trebuie exclusă, care ar putea fi între PSRM-PD. Ei au spus că se reformează, restructurează, curăță partidul, dar un astfel de scenariu e posibil. Și al treilea scenariu sînt alegerile anticipate care însă ar fi o problemă pentru Republica Moldova, pentru că majoritatea proiectelor sociale ar fi blocate”, a menționat Dodon.

Cît privește zvonurile că în timpul apropiat ar putea fi schimbați mai mulți miniștri, în urma unei înțelegeri de culise pe care PSRM o are cu PD, Dodon confirmă că în timpul apropiat ar putea fi schimbați patru sau cinci miniștri, scrie Noi.md cu referire la jurnal.md.


„Indiferent ce scenariu va fi aplicat din cele trei, Ion Chicu va rămîne premier, cel puțin pînă la sfîrșitul acestui an, dar eu îmi doresc să fie premier pînă în 2023, pentru că face față. Vor fi schimbați vreo trei, patru ori cinci miniștri. Vom vedea, schimbări trebuie. Trebuie sînge nou, poate la primăvară le vom face”, a spus Dodon.

Acesta a mai adaugat: „În genere, la primăvară trebuie mai multe lucruri de făcut. Pridet vesna, budem sajati ne toliko rozî u derevia, dar cred că pe mai multe dosare mari ar trebui să înceapă deja niște acțiuni concrete”, a sugerat Dodon, fără a oferi detalii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load