A fost publicat topul celor mai bogaţi regi din lume

A fost publicat topul celor mai bogaţi regi din lume

Business Insider şi-a actualizat clasamentul caselor regale în funcţie de averile deţinute.


Marile dinastii europene, care au secole de istorie în spate, pălesc din acest punct de vedere în faţa unor suverani îndepărtaţi, după cum arată publicaţia americană.


Deloc surprinzător, regele Thailandei este considerat cel mai bogat suveran din lume, cu o avere estimată la peste 26 de miliarde de euro. El deţine terenuri şi acţiuni în diverse companii prin intermediul Crown Property Bureau. Marile dinastii din Golf ocupă locuri de cinste în acest clasament, datorîndu-şi bogăţiile în principal petrodolarilor. Regele Arabiei Saudite ar dispune de circa 16 miliarde de euro, iar emirul din Abu Dhabi de circa 13,3 miliarde de euro. În Europa, suveranii unor ţări minuscule sînt mai bogaţi decît omologii lor din ţări cu greutate la nivel mondial.


Principele Hans Adam al II-lea al Liechtensteinului este cel mai bogat suveran european, cu o avere estimată la 4,4 miliarde de euro. Este urmat în top trei Europa de marele duce Henric al Luxemburgului, cu 3,55 de miliarde de euro şi prinţul Albert al II-lea de Monaco, cu 887 de milioane de euro. 


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află pe locul patru în topul celor mai bogaţi suverani din Europa, cu o avere estimată între 443 şi 532 de milioane de euro. Ea este urmată de Willem-Alexander al Ţărilor de Jos, cu 171-266 milioane de euro. În top zece Europa se mai află Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, cu 62 de milioane de euro, Margrethe II a Danemarcei, cu 35,5 milioane de euro, Harald al V-lea al Norvegiei, cu 26,6 milioane de euro, Felipe al VI-lea al Spaniei, cu 17,75 de milioane de euro şi Philippe al Belgiei, cu 12,5 milioane de euro.


Cel mai bogat om din toate timpurile este considerat tot un suveran. Este vorba de Mansa Musa, un rege vest-african din secolul XIV cu o avere estimată la echivalentul a peste 350 de miliarde de euro în prezent.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load