COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Volumul vînzărilor pe piața comunicațiilor electronice din Moldova a scăzut

Volumul vînzărilor pe piața comunicațiilor electronice din Moldova a scăzut

În Moldova, volumului total al veniturilor realizate pe piața comunicațiilor electronice s-a diminuat cu 3,2% însumînd 1 mld. 475 mil. lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, transmite Noi.md.

Despre aceasta a anunțat Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), menționînd că, pe fundalul scăderii acestui indicator în perioada respectivă, au fost înregistrate creșteri ale volumului veniturilor provenite din serviciile de acces la Internet fix și mobil, dar și cele obținute din vînzarea serviciilor de transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale.

Astfel, potrivit datelor ANRCETI, veniturile obținute din vînzarea serviciilor de Internet fix au sporit, comparativ cu trimestrul I al anului 2018, cu 6,2% și au însumat 334,7 mil. lei.


Veniturile din Internet mobil au crescut cu 12,4% și au atins cifra de 274,5 mil. lei, iar vînzările serviciilor de transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale au crescut cu 41,6% și au totalizat 83,3 mil. lei.

Potrivit ANRCETI, scăderea volumului total al vînzărilor pe piața comunicațiilor electronice, atestată în această perioadă, a fost determinată de diminuarea veniturilor din vînzarea serviciilor de telefonie fixă, telefonie mobilă, precum și a veniturilor din alte activități în domeniul comunicaţiilor electronice.

Astfel, pe piața serviciilor de telefonie fixă vînzările au scăzut cu 17,6% și au totalizat 117,9 mil. lei, iar pe cea a serviciilor de telefonie mobilă - cu 2,9% și au însumat 727,2 mil. lei, iar volumul vînzărilor provenite din alte activități realizate în domeniul comunicaţiilor electronice s-au diminuat cu 25,6% și au totalizat 136,3 mil. lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load