COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Volumul producției industriale din Moldova a crescut

Volumul producției industriale din Moldova a crescut

În septembrie 2019, față de aceeași lună din 2018, volumul producției industriale în Moldova a crescut cu 9,3%, în principal din cauza creșterii volumului producției în industria prelucrătoare (+10,9%).

Despre acest lucru a anunțat Biroul Național de Statistică, menționînd că, în general, în ianuarie-septembrie 2019, volumul producției industriale a crescut cu 2,7% față de perioada corespunzătoare din 2018, transmite Noi.md.

În același timp, volumele producției în industria extractivă au scăzut cu 1,5%, iar în industria prelucrătoare - au crescut cu 3,1%.


Întreprinderile din industria alimentară, în 9 luni din 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018, au majorat volumul producției cu 3,9%. În industria băuturilor a fost înregistrată o creștere de 2,1%.

Fabricarea producției textile a scăzut cu 11,7%, producția de îmbrăcăminte a scăzut cu 9,2%, fabricarea hîrtiei și a produselor din hîrtie a crescut cu 0,6%, în timp ce fabricarea substanțelor și a produselor chimice a crescut cu 2,3%.

Fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice a înregistrat o creștere de 11%, iar fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice - o creștere de 20,9%. În industria metalurgică, producția a crescut cu 12,5%. Producția construcțiilor metalice și a produselor din metal, cu excepția mașinilor, utilajelor și instalațiilor, a crescut cu 16,6%.

Producția echipamentelor electrice a înregistrat o scădere de 6,1%, fabricarea de mașini și echipamente a scăzut cu 14,7%, iar fabricarea mobilei a cunoscut o creștere de 12%.

Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a înregistrat o creștere de 0,7%.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load