Volum impunător de investiții în Moldova ale unei companii poloneze de zahăr

Volum impunător de investiții în Moldova ale unei companii poloneze de zahăr

Compania poloneză de zahăr Krajowa Spolka Cukrowa a investit pînă în prezent circa 25 de milioane de euro în Moldova în dezvoltarea Companiei Moldova-Zahăr, înființată pe 21 ianuarie 2011.


Datele au fost citat de către președintele companiei menționate, Henryk Wnorowski, la o întîlnire cu vicepremierul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leanca, care a avut loc la Chișinău, informează NOI.md.


La rîndul său, Iurie Leancă a apreciat înalt activitatea economică desfășurată de această companie în Republica Moldova, investițiile făcute, locurile de muncă create, dar și grija față de fermierii cu care au relații contractuale anuale.


Mai mult ca atît, s-a constatat că Acordul de asociere și Acordul de comerț liber cu UE au creat premise unice pentru dezvoltarea și extinderea exportului de zahăr în țările Uniunii Europene. Republica Moldova cu succes valorifică cotele la export de zahăr pe piața UE.


În final, interlocutorii au convenit să continue dialogul dintre părțile interesate cu implicarea reprezentanților instituțiilor statului, astfel încît să asigure libera concurență pe piață dintre companiile din industria zahărului și posibilitatea dezvoltării acestei industrii, bazate pe eficiență și productivitate, dar și potențialul piețelor de desfacere oferit de acordurile de comerț liber, în special cel cu UE.


Menționăm că această investiție în Republica Moldova este unica investiție în străinătate a companiei „Krajowa Spolka Cukrowa” SA, care este specializată în producerea și comercializarea zahărului. Mai mult decît atît, în ultimii ani întreprinderea din Moldova a reușit să reducă costurile de producere, să extindă volumul zahărului produs, dar și să valorifice la maximum potențialul de desfacere pe piețele străine. În anul 2017, SC „Moldova-Zahăr” a produs peste 40 de mii de tone de zahăr, care va fi comercializat pe piața internă și pe cea externă.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load