COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Veste bună! Se ieftinesc creditele bancare

Veste bună! Se ieftinesc creditele bancare

Rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt a fost diminuată cu 1,25 puncte procentuale, pînă la 3,25% anual. Este cel mai mic nivel al dobînzii din istoria Republicii Moldova.

La fel, au fost micșorate ratele de dobîndă la creditele și depozitele overnight pînă la 6,25% și, respectiv, 0,25% anual. Hotărîrile au fost votate astăzi, 20 martie, de către Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei, передает NOI.md со ссылкой на IPN.

Totodată, a fost micșorată cu 2,5 puncte procentuale norma rezervelor obligatorii din mijloace atrase în lei moldovenești și în valută neconvertibilă și majorată cu un punct procentual norma rezervelor obligatorii din mijloace atrase în valută liber convertibilă.


BNM menționează într-un comunicat de presă că decizia vine să consolideze și mai mult nivelul de lichidități în sectorul bancar și să susțină mediul de afaceri pe fondul evoluțiilor recente din economia globală și cea națională.

Banca Națională precizează că va monitoriza în continuare situația și, la necesitate, va veni cu măsuri stimulative pentru a menține nivelul suficient de lichiditate în sistemul bancar și a asigura transmiterea eficientă a politicii sale monetare.

În acest sens, banca centrală va continua să utilizeze toate instrumentele disponibile pentru îndeplinirea obiectivelor privind stabilitatea prețurilor și consolidarea sectorului bancar, care este bine capitalizat și rezilient, se menționează în comunicat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load