Veste bună pentru părinți: Taxa pentru grădiniță va putea fi achitată online

Veste bună pentru părinți: Taxa pentru grădiniță va putea fi achitată online

Taxa pentru grădiniță va putea fi achitată online, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.


Acest lucru va fi posibil după ce toate instituțiile preșcolare din țară au fost conectate la serviciul MPay. Astfel, părinții pot achita online taxa, fără a se deplasa în centrele raionale sau la oficiile poștale.


Pentru a utiliza serviciul, părinții trebuie să parcurgă cîțiva pași: să acceseze pagina mpay.gov.md, să selecteze cîmpul „Alege serviciul”, să aleagă serviciul „Taxa pentru grădinițe”, să completeze formularul, iar la final să tasteze butonul „Achită”.


În total, în Republica Moldova sînt înregistrate 1426 de instituții de educație timpurie, ce includ grădinițe, creșe-grădinițe, școli-grădinițe.


MPay este serviciul guvernamental de plăți electronice prin care se pot achita serviciile publice cu orice instrument de plată la alegere, cum ar fi cardul bancar, internet banking sau numerar.


În prezent, prin intermediul serviciului MPay pot fi achitate mai multe impozite și taxe, printre care taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în R. Moldova, impozitul pe avere, impozitul pe bunurile imobiliare, taxa de eliberare a patentei de întreprinzător, impozitul pe venit.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load