Valeriu Lazăr şi Viorel Chetraru, vor fi audiaţi în parlament

Valeriu Lazăr şi Viorel Chetraru, vor fi audiaţi în parlament

Fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, și fostul șef al Centrului Național Anticorupție /CNA/, Viorel Chetraru, vor fi audiați în cadrul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.


Anunţul a fost făcut luni, 1 iulie, în cadrul unei briefing de către preşedintele comisiei Alexandru Slusari, comunică MOLDPRES.


Potrivit sursei citate, pînă în prezent, la comisie au ajuns mai multe documente secrete prezentate de Serviciul de Informații și Securitate, dar şi de Banca Naţională. El a specificat că deputaţii aşteaptă răspuns şi de la Procuratura Generală.


„Am primit documente cu parafa secret de la SIS, documente de la Comisia parlamentară pentru securitate, de la Veaceslav Negruță, cîte ceva de la Veaceslav Ioniță. Azi a venit o notă informativă de la Procuratura Generală. Așteptăm un răspuns de la guvern”, a menționat Slusari.


Deputatul a spus că speră că va putea primi acces şi la raportul Kroll 2, despre care autorităţile de resort spun că este secret.


Pînă în prezent, membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, i-au audiat pe fostul ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruță, şi pe Veaceslav Ioniță, fostul președinte al comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load