COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vadim Ceban, numit oficial preşedinte al „Moldovagaz”

Vadim Ceban, numit oficial preşedinte al „Moldovagaz”

Vadim Ceban a fost desemnat oficial preşedinte al Consiliului de Administraţie SA „Moldovagaz”, exercitîndu-şi atribuţiile din 2 septembrie 2019.

Informaţia vine din partea serviciului de presă al întreprinderii, care menţionează că hotărîrea relevantă a fost luată de Consiliul de Observatori al SA „Moldovagaz”.

Prezentînd colectivului întreprinderii pe noul președinte al Consiliului de Administraţie, ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan a menționat că în această perioadă dificilă, noua conducere a SA "Moldovagaz" trebuie să elaboreze propuneri eficiente de soluționare a problemelor acumulate.

La rîndul său, preşedintele Consiliului de Administraţie al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a dat asigurări că în activitatea sa va întreprinde toate eforturile necesare pentru a asigura adoptarea de către acționarii majoritari a soluțiilor coordonate, aferent problemelor-cheie în activitatea întreprinderii.


El a subliniat că principala problemă la ziua de azi, care necesită soluţionare neîntîrziată, este asigurarea neîntreruptă a livrărilor de gaze naturale către consumatorii republicii. Vadim Ceban a accentuat că în toate contează pe sprijinul nemijlocit al colectivului SA „Moldovagaz", care este format din oameni profesioniști.

Pînă la numire, din 2005 pînă în 2019, Vadim Ceban a deținut mai multe funcții de conducere în structurile de stat, precum și în companii private. În perioada 2005-2006 a activat în calitate de director adjunct al Direcției generale politici structurale, stimularea investițiilor și administrarea patrimoniului public din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului al Republicii Moldova. În 2006-2009 a fost director al Direcției generale politici structurale și investiții din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului al Republicii Moldova.

În perioada 2009-2010, Vadim Ceban a deţinut funcţia de director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova, iar din 2010 pînă în 2013 – șef al Direcției generale securitate energetică și eficiență energetică din cadrul Ministerului Economiei al Republicii Moldova. În anii 2014-2015 a ocupat postul de director general al Societății pe acțiuni „Cariera Micăuţi”, iar în perioada 2015-2019 a fost prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia.

În perioada anilor 2008-2009 și 2010-2014, desfășurîndu-și activitatea în cadrul Ministerului Economiei al Republicii Moldova, Vadim Ceban a fost reprezentantul statului și membrul Consiliului de Observatori al SA „Moldovagaz". Cunoaşte bine specificul complexului de gaze din Republica Moldova, principiile de activitate a SA "Moldovagaz" și întreprinderilor afiliate. În anul 2015 a participat în calitate de expert la elaborarea conceptului de reformare a întreprinderilor de distribuție gaze ale SA „Moldovagaz".

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load