COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vadim Ceban a vorbit despre posibilitatea furnizării gazelor rusești prin „TurkStream”

Vadim Ceban a vorbit despre posibilitatea furnizării gazelor rusești prin „TurkStream”

Șeful SA Moldovagaz, Vadim Ceban, a vorbit despre posibilitatea livrării gazelor rusești în Moldova prin intermediul „TurkStream”.

Pe canalul de televiziune NTV Moldova, Ceban a menționat că s-a ajuns la un acord preliminar cu Gazprom privind prelungirea contractului existent, relatează point.md cu referire la gagauzinfo.md.

„Interesul nostru este să prelungim contractul cu cel puțin trei ani. Sper că colegii din Gazprom vor susține acest lucru, cu atît mai mult că există un acord fundamental la nivelul conducerii țării”, a spus Vadim Ceban.


Potrivit acestuia, în viitorul apropiat costul gazelor naturale pentru Moldova va scădea.

În același timp, nu ar trebui să existe probleme cu asigurarea cu gaze a republicii. Chiar dacă Rusia și Ucraina nu vor ajunge la un acord cu privire la tranzitul gazelor spre Europa, ceea ce, potrivit lui Ceban, este puțin probabil, gazul rusesc va veni în Moldova din Turcia.

„Lucrăm la asigurarea livrării gazelor naturale în regim de revers, inclusiv prin infrastructura noastră, care se află în Vulcănești, Căușeni și Tiraspol, pentru a furniza gaze prin coridorul trans-balcanic pe traseul Turcia-Bulgaria-România-Moldova”, a adăugat Vadim Ceban .

Moldova consumă anual aproximativ 2,5-3 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Consumul maxim are loc în perioada sezonului de încălzire.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load