USAID va continua să ofere asistență pentru dezvoltarea economiei Moldovei

USAID va continua să ofere asistență pentru dezvoltarea economiei Moldovei

Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) va continua să ofere asistență tehnică și financiară pentru dezvoltarea economiei Moldovei.


Angajamentul a fost anunțat de către șefa Misiunii USAID în Moldova, Karen Hiliard, la întrevederea sa cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul căreia părțile au discutat subiectul privind extinderea parcurilor IT, promovarea Republicii Moldova drept destinație turistică, precum și stimularea exporturilor brandurilor naționale.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, oficialii au făcut schimb de opinii privind crearea și extinderea parcurilor IT, care reprezintă un pilon important pentru atragerea investitorilor străini.


În context, ministrul Chiril Gaburici i-a mulțumit lui Karen Hiliard pentru sprijinul acordat Republicii Moldova de către USAID în promovarea țării noastre ca destinație IT. „Sectorul tehnologiilor informaționale are un rol important în dezvoltarea economiei naționale. De aceea, vom facem tot posibilul ca acest domeniu să devină unul competitiv”, a reiterat ministrul Economiei și Infrastructurii.


Karen Hiliard a menționat că este mulțumită de colaborarea pe care o are cu Guvernul Republicii Moldova și de rezultatele obținute. „USAID va continua să acorde asistență tehnică și financiară, pentru crearea și dezvoltarea parcurilor IT, va susține mediul de afaceri și va încuraja investitorii străini să vină în Republica Moldova”, a adăugat șefa Misiunii USAID în Moldova.


Referitor la dezvoltarea și promovarea turismului, Chiril Gaburici a subliniat faptul că ”turismul reprezintă o prioritate pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii”.


„Sîntem deschiși să aplicăm diferite strategii pentru a promova Republica Moldova peste hotare. Trebuie să valorificăm potențialul pe care îl deține țara noastră atît geografic, cultural, cît și agrar”, a remarcat Gaburici.


La rîndul său, Karen Hiliard a afirmat că Republica Moldova are cu ce se mîndri. „Aveți un potențial mare care trebuie exploatat, sînteți un popor prietenos, cu o cultură frumoasă și vinuri de calitate. Dezvoltați turismul regional, pentru că aveți locuri frumoase în toată țara”, a menționat ea.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load