Unul din antreprenori riscă rezilierea contractului pentru reabilitarea drumurilor în Moldova

Unul din antreprenori riscă rezilierea contractului pentru reabilitarea drumurilor în Moldova

Compania azeră Euro-Asian Construction Corporation EVRASCON JSC, care efectuează lucrări de reabilitare a drumurilor în Moldova, riscă rezilierea contractelor, transmite Noi.md.


Declaraţia în cauză a fost făcută de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, în timpul întîlniri cu cu conducerea companiei. Ministrul le-a oferit un termen de o săptămînă pentru a identifica soluții pentru îmbunătățirea situației financiare şi confirmarea existenţei de mijloace pentru finalizarea lucrărilor de reparaţie, în caz contrar contractele încheiate cu această companie vor fi reziliate. 


„Nu mai vrem declarații, solicit ca în decurs de o săptămînă să ne prezentați care este situația financiară reală a companiei și dacă dispuneți de capacitățile financiare necesare pentru a finaliza lucrările de reparație. Vrem să vedem banii pe cont, și să ne convingem de capacitățile tehnice și financiare cu care veți duce la bun sfîrșit lucrările. În caz contrar vom fi nevoiți să analizăm fiecare contract în parte și să purcedem la rezilieri», a declarat Chiril Gaburici. 


Ministrul a oferit conducerii companiei un termen de o săptămînă pentru a găsi soluții pentru îmbunătățirea situației financiare. Mai mult, Chiril Gaburici a solicitat conducerii companiei să achite salariile tuturor muncitorilor, pentru a putea continua procesul de lucru. 


“Nici noi, nici finanțatorii și nici cetățenii nu sînt mulțumiți de aceste stopări și întîrzieri a lucrărilor, demarate încă în anul 2014. Scopul nostru nu este de a vă penaliza, vrem doar să respectați etapele de execuție și să construiți un drum calitativ după toate normele impuse de contract”, a spus ministrul. 


Reprezentanții companiei EVRASCON au menționat că, volumul de lucru actual depășește volumul de lucru proiectat inițial. Potrivit lor, la moment pe drumul național – R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni lucrările sînt pe ultima sută de metri, în scurt timp acestea vor fi finalizate. În ceea ce privește drumul R33 – Hîncești-Lăpușna rata de execuție a lucrărilor este mai mică de 50%. „Depunem toate eforturile pentru a găsi o cale în rezolvarea problemelor financiare pe care le întîmpinăm și vă promitem că vom veni cu soluții viabile”, au declarat conducătorii EVRASCON. 


Compania azeră Euro-Asian Construction Corporation EVRASCON JSC este responsabilă de reparația a 80 de km din drumurile naționale – R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni și R33: Chișinău-Lăpușna, finanțate cu circa 56 de milioane de euro din surse externe prin Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load