COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Unii angajatori din Moldova se vor bucura de subvenții de la ANOFM

Unii angajatori din Moldova se vor bucura de subvenții de la ANOFM

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, unii angajatori din Republica Moldova se pot bucura de subvenții în cadrul a două programe, transmite Noi.md.

Este vorba de Programul I: Subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri din grupurile vulnerabile și Programul II: Subvenționarea pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități.

Programul I este destinat agenților economici care vor angaja șomeri din următoarele categorii: persoane cu dizabilități; persoane eliberate din locurile de detenție; victime ale traficului de ființe umane; victime ale violenței în familie; persoane care luptă cu consumul de substanțe stupefiante ori psihotrope.

Angajatorii, care vor fi selectați, vor beneficia de subvenții lunare în sumă egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pe un termen de 6 luni, pentru fiecare șomer angajat. Subvenția se acordă în scopul compensării parțiale a salariului șomerului angajat.


Programul II este destinat agenților economici care vor crea sau adapta un loc de muncă pentru persoane cu dizabilități și vor angaja șomeri din categoria dată la aceste locuri de muncă, vor beneficia de compensarea a 50% din costurile necesare creării sau adaptării locului de muncă, suportate de către angajator, iar mărimea subvenției nu poate depăși cuantumul a 10 salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent pentru fiecare loc de muncă creat sau adaptat.

Pentru a beneficia de subvenții, angajatorii trebuie să întrunească următoarele criterii generale:

– sînt înregistrați în Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali;

– nu au activitatea suspendată, nu se află în proces de insolvabilitate sau lichidare;

– nu au datorii față de bugetul public național pentru anul precedent;

– nu au datorii față de salariați pentru anul precedent.

Angajatorii care sînt interesați să beneficieze de subvenții în condițiile art.36 și art.38 din Legea 105/2018, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) pilot: Bălți, Cahul, Cantemir, Chișinău, Hîncești, Orhei și Strășeni, în a cărei rază își desfășoară activitatea. Adresele și datele de contact ale STOFM pot fi accesate aici: http://anofm.md/network/agency.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load