COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Unde ar urma să fie amplasate cele două aeroporturi pe care le vrea Guvernul?

Unde ar urma să fie amplasate cele două aeroporturi pe care le vrea Guvernul?

Prim-ministrul Ion Chicu crede că, pînă la începutul anului 2021, vom avea încă două aeroporturi funcționale. Unul ar urma să fie amplasat la nord – fie la Mărculești, fie la Bălți, iar al doilea la sud – la Ceadîr Lunga. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

„În afară de efortul nostru de a întoarce Aeroportul Internațional Chișinău, noi vrem să creăm concurență pentru acest aeroport. Cred că este foarte posibil ca, la începutul2021, să avem cel puțin un aeoport la nord – la Mărculești sau Bălți, și unul la sud – probabil la Ceadîr Lunga. Urmează specialiștii să vadă unde economic este cel mai rațional. În aceste condiții, posibilitățile statului de a întoarce aeroportul vor fi mai mari”, a declarat Ion Chicu.

Întrebat de unde va lua Guvernul bani pentru construcția celor două aeroporturi, premierul a spus că autoritățile examinează diverse posibilități de a atrage investitori privați. „La Mărculești, dacă ar fi investiții din partea statului, ne-am descurca cu 17-18 milioane de euro. Amplasarea nu este cea mai reușită, dar există certificat internațional, pista este în stare bună. Avem aeroportul de lîngă Bălți, care necesită mai multe investiții, dar amplasarea e mai bună”, a menționat prim-ministrul.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load