Unde ar urma să fie amplasate cele două aeroporturi pe care le vrea Guvernul?

Unde ar urma să fie amplasate cele două aeroporturi pe care le vrea Guvernul?

Prim-ministrul Ion Chicu crede că, pînă la începutul anului 2021, vom avea încă două aeroporturi funcționale. Unul ar urma să fie amplasat la nord – fie la Mărculești, fie la Bălți, iar al doilea la sud – la Ceadîr Lunga. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

„În afară de efortul nostru de a întoarce Aeroportul Internațional Chișinău, noi vrem să creăm concurență pentru acest aeroport. Cred că este foarte posibil ca, la începutul 2021, să avem cel puțin un aeoport la nord – la Mărculești sau Bălți, și unul la sud – probabil la Ceadîr Lunga. Urmează specialiștii să vadă unde economic este cel mai rațional. În aceste condiții, posibilitățile statului de a întoarce aeroportul vor fi mai mari”, a declarat Ion Chicu.

Întrebat de unde va lua Guvernul bani pentru construcția celor două aeroporturi, premierul a spus că autoritățile examinează diverse posibilități de a atrage investitori privați. „La Mărculești, dacă ar fi investiții din partea statului, ne-am descurca cu 17-18 milioane de euro. Amplasarea nu este cea mai reușită,  dar există certificat internațional, pista este în stare bună. Avem aeroportul de lîngă Bălți, care necesită mai multe investiții, dar amplasarea e mai bună”, a menționat prim-ministrul.

 

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load