COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nou pas spre dezvoltarea comerțului electronic în Republica Moldova

Un nou pas spre dezvoltarea comerțului electronic în Republica Moldova

Proiectul Foii de parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic, elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii a fost prezentat, astăzi, în cadrul unei ședințe online a reprezentanților MEI, experților Consiliului Economic pe lîngă Prim-Ministru și Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC și asociațiilor de business.

Potrivit ministrului Sergiu Railean, pandemia COVID-19 a scos la iveală mai multe provocări în procesul de interacțiune dintre Guvern-Business și Business-Consumatori.

„Am considerat oportun să elaborăm o foaie de parcurs cu măsuri imediate și nu o strategie pe termen lung, elaborarea și aprobarea căreia ar necesita un timp mai îndelungat. Astfel, am pregătit un set de acțiuni, care țintesc principalele constrîngeri sistemice, care, la moment, nu sînt abordate suficient. Nu ne-am propus să facem o inventariere a tuturor măsurilor care sînt în derulare, dar preponderent a celor care necesită o impulsionare imediată”, a menționat ministrul.


Astfel, Foaia de parcurs prevede 37 de acțiuni, care, după necesitate va fi actualizată și completată cu noi acțiuni. Documentul va fi aprobat și lansat în cadrul platformei Consiliului Economic, unde se regăsesc toți actorii interesați: businessul, autoritățile publice, donatorii și toți cei care pot contribui la punerea în aplicare a Foii de parcurs.

De asemenea, Sergiu Railean a venit cu inițiativa creării unui Grup de lucru care va monitoriza implementarea acțiunilor din cadrul Foii de parcurs: „Propun pe platforma Consiliului Economic să formăm un Grup de lucru nou – „Digitizarea economiei”, care să fie condus de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Consider că, ATIC este unul dintre cei mai activi promotori ai procesului de digitizarea a economiei din sectorul asociativ fiind totodată și membru al Consiliului Economic”.

Membrii Consiliului au apreciat și susținut inițiativa ministerului, dînd asigurări că vor acorda tot suportul necesar în implementarea agendei de digitalizare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load